Hoe het hebben van een paard je voorbereidt op kinderen
Hoe het hebben van een paard je voorbereidt op kinderen

Zwangerschap en paardrijden, geen probleem toch?

Nieuws

Je zwangerschap mag natuurlijk niet ten koste gaan van je favoriete bezigheid: paardrijden. Maar what to expect when you’re expecting als het om de ruitersport gaat? Hier staan zes ongemakken op een rijtje.




  1. Na ‘Gefeliciteerd’ is het tweede ding dat mensen je zullen vragen ‘Of paardrijden terwijl je zwanger bent niet gevaarlijk is?’ Waarop jij dan mooi kan antwoorden ‘Nee hoor, het vallen is het gevaarlijke deel.’

  2. Ongeveer om de tien seconden moet je weer afstijgen, want je blaas is het er weer eens niet mee eens.

  3. De Engelse dressuuramazone Mary King won Europees goud terwijl ze vijf maanden zwanger was. Als zij het kan, kan jij het ook. Maar laten we eerlijk zijn, na 12 a 14 weken verzwakken je buikspieren en wordt paardrijden meer hobbelen. Toch jammer.

  4. Als je dan toch vol goede moed weer op stal verschijnt, is het misschien wel je geheugen dat je in de steek laat. Een dressuurproef? Begin er maar niet aan. Je gaat het vergeten. Of je zadel, of je schoenen, of de volledige naam van je paard... ;-)

  5. Rijbroeken die zich aanpassen aan je groeiende buik? Gaat niet gebeuren. Er bestaan exemplaren met een flexibele band, maar deze worden verkocht voor veel teveel geld op het internet. Dan maar twee maatjes groter die broek.

  6. Is het een meisje? Gefeliciteerd! Met een beetje aanmoediging wordt ze ook aangestoken met het paardenvirus. Een jongen vergt misschien wat meer werk, maar er is altijd nog hoop. :-)


Bron: Horse&Hound