-

Zo laat je jouw wedstrijdsetje perfect matchen

Lonneke Ruesink

Wanneer je naar een wedstrijd gaat, wil je er natuurlijk mooi uit zien. Een matchend wedstrijdsetje kan helaas erg duur zijn. Maar als je een beetje handig bent, zijn er een hoop dingen die je zelf kunt maken!

Jasje/gilet

Een wedstrijdjasje zelf maken is iets voor de gevorderde naaister, maar vaak kun je een goedkoop wedstrijdjasje wel zelf customizen! Je kunt bijvoorbeeld de knopen vervangen of een biesje langs het kraagje of de zakjes maken. Ben je handig met een naaimachine, maar misschien niet goed genoeg om een jasje te maken? Misschien kun je dan wel zelf een giletje maken. Hiermee kun je in het zomerseizoen compleet in stijl op wedstrijd verschijnen.

Plastron

Een simpele plastron bestaat uit slechts twee stukken stof, een strookje voor om je nek en een lapje om hierdoor heen te halen. Dit is dus vrij simpel te maken en leuk om mee te beginnen en te oefenen. Wanneer je dit vaker hebt gedaan kun je de plastron steeds chiquer en ingewikkelder qua techniek maken.Knotbond

Wil je je setje helemaal afmaken? Dan kun je ook nog zelf een knotband of een leuk elastiek maken. Je kunt bijvoorbeeld een standaard elastiek versieren met wat bling. Of met mooie kralen in de kleur van jouw setje een knotband maken.

Dekje/springmuts

Een dekje customizen is erg makkelijk. Je kunt gemakkelijk een extra koord langs de rand van het dekje maken. Zo kun je de kleuren van je gehele set op elkaar afstemmen. Ook bij het springmutsje van je paard kun je dit gemakkelijk doen. Kun je geen mutsje vinden die qua basiskleur goed bij de rest van je setje past? Deze kun je eventueel zelf haken. Ben je daar niet goed in? Dan kun je er ook nog voor kiezen om deze gecustomized te bestellen of misschien je oma even lief aan te kijken 😉 .

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant