-

Zo herken je een paardenmens

Frank Sorge

Ook als paardenmensen niet in een rijbroek en laarzen in hun natuurlijke habitat (lees: de stallen) lopen, kun je ze al van verre herkennen! En wel hieraan:

1. Ze geven niets om stank

Stank? Welke stank? Over het algemeen kunnen paardenmensen goed omgaan met wat minder lekkere geuren. Urine, mest, dode muizen, fermenterende bietenpulp: we hebben het allemaal wel eens geroken.

2. Ze zijn goed in smerige bendes opruimen

Dit gaat samen met de vieze stank. Na een tijd op stal te hebben doorgebracht zullen paardenmensen niet zo voorzichtig en terughoudend zijn met het opruimen van iets vies, in vergelijking met ‘normale mensen’. Na wat stallen hebben uitgemest en dode muizen opgeruimd, dan kan de rest alleen maar meevallen.

3. Ze hebben meer empathie voor dieren dan de gemiddelde mens

Paardenliefhebbers zijn over het algemeen dierenliefhebbers! De gemiddelde paardenmens houdt het dan ook niet bij enkel een paard, maar heeft vaak een hele veestapel: honden, katten, kippen, vogels, konijnen, geiten, noem maar op!

4. Je vindt ze buiten in alle weersomstandigheden

Regen, hagel, miezer, sneeuw, mist, zon: de paarden wachten altijd op een maaltijd en verzorging. Daarom zijn paardenmensen inmiddels aan alle weersomstandigheden gewend. Ook hebben ze geleerd zich op elke weertype te kleden, al dan niet zo heel fashionable..

5. Ze draaien er hun hand niet voor om zware dingen te tillen

Rol je mouwen op en gaan met die banaan! Volle kruiwagens, hooibalen, voerzakken: wij zijn verbaasd dat paardenmensen niet een stuk gespierdere armen hebben.

6. Achteruit inparkeren? Geen probleem!

Als je een grote trailercombinatie hebt ingeparkeerd op een smalle grasstrook op concours, dan is het inparkeren van een personenauto een eitje!7. Ze schamen zich niet lichaamsdelen bij naam te noemen

In de paardenwereld gaat de gezondheid van het dier voor alles. En als je de dierenarts moet uitleggen wat je paard mankeert ga je niet al giechelend vertellen dat hij ‘iets’ aan zijn ‘dingetje’ heeft. Penis, vulva, koker, sperma: deze woorden komen met regelmaat voor in de vocabulaire van een paardenmens.

8. Ze zijn doorzetters

Houd jezelf niet voor de gek: paardrijden is niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn. Echt goed leren paardrijden gaat vaak gepaard met bloed, zweet en tranen. En met vallen en opstaan.

Bron: Horselistening

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!