-

Zeven soorten merries die we allemaal kennen

Frank Sorge

Merries. We kunnen niet mét en we kunnen niet zónder ze. Deze zeven types komen we allemaal op een bepaald moment in ons leven tegen. Hoeveel heb jij er al ontmoet?

1. Moederlijke merrie

Deze merrie denkt dat ze over iedereen kan en mag moederen. Naast haar eigen veulens heeft ze ook enkele pleegveulens gehad en zou ze zelfs een kalfje, biggetje of kitten nog opvoeden. Ze is lief, rustig, kalm en lijkt soms wel een beetje op je eigen moeder.

2. Monsterlijke merrie

Nachtmerries geeft ze je, deze merrie. Zij is de reden dat je kinderen met een nachtlampje willen slapen. Ze zorgt ervoor dat bedrijven als Hansaplast en Advil goede zaken doen. Als deze merrie jouw eigendom is zul je de rest van je leven aan haar vastzitten, want je kunt haar aan de straatstenen niet kwijt.

3. Mannelijke merrie

Ze is in het verkeerde lichaam geboren. Deze merrie denkt dat ze een hengst is. Ze hinnikt als een hengst, gedraagt zich als een hengst en bespringt zelfs andere paarden in het weiland. Ze is erg in de war.

4. Melodramatische merrie

‘Dramaqueen’ is de bijnaam van deze merrie. Ze heeft dagelijks meerdere moodswings. Het weer, de temperatuur, het seizoen, de stand van de maan, de stand van de bezem: alles heeft invloed op haar gedrag. Iedere dag met deze merrie is een nieuwe avontuur.

5. Milde merrie

Ja, ze bestaat! De ‘milde’ merrie (even tussen aanhalingstekens want het is en blijft een merrie). Ze is vriendelijk, bijna altijd in een goede bui en zou zo een ruin kunnen zijn. Helaas is ze van je stalgenootje en is ze niet te koop, zelfs niet voor een prijs met meerdere nullen.

6. Merkwaardige merrie

Zodra je het gangpad tussen de stallen inloopt staat deze merrie al met haar oren plat in een hoekje van haar box. Wees gewaarschuwd: als je de box eenmaal betreedt kom je hem niet levend meer uit. Tijdens het rijden is deze merrie echter zo mak als een lammetje. Wij hebben hier maar één woord voor: merkwaardig.

7. Mooie merrie

She’s sexy and she knows it! Deze merrie is non-stop hengstig en staat al met haar benen wijd plasjes te plegen als er een hengst of ruin (of merrie, who cares) in een straal van 500 meter te bekennen is. Met de mooie merrie steel je wel de show, als je met haar de ring rond kunt komen!

Naar een idee van: Horsenation