-

Zeven irritaties van pensioneigenaren

Katya Druz

Pensioneigenaren krijgen heel wat voor hun kiezen. Waar de ene stalbaas als een sergeant wil dat álle hooivorken op een rijtje naast de kruiwagen staan en flipt als er een sprietje hooi buiten de stallen ligt, is de ander wat relaxter naar zijn klanten toe. Maar er zijn nog steeds dingen waar je elke pensioneigenaar mee op de kast krijgt. Horse and Hound noemt ze op.

1. Paarden buiten zetten zonder eerst de hoeven te krabben

Er is altijd een klant die vergeet de hoeven van zijn paard uit te krabben voor hij de stal verlaat en dus een spoor van vies stro en poep achter zich laat. Net zoals Hans en Grietje, alleen dan viezer. Mocht deze regel op stal gelden en ben jij degene die hem altijd vergeet: dan is het wijs om je stalbaas af en toe op wat lekkers te trakteren om de boel te compenseren.

2. De lichten aanlaten

Je stalbaas ligt net lekker op de bank, als hij ziet dat het licht van Blacky nog aan is in zijn stal. Vooral als het regent of sneeuwt is hij hier extra blij mee.3. De mest in de bak laten liggen

Als je paard mest terwijl je aan het rijden bent, ruim het dan op. Hetzelfde geldt voor het opruimen van hindernissen na gebruik of de haren van je paard na een flinke poetsbeurt. Laat geen rommel achter, als iedereen het zou doen zou de stal binnen no time in een bende veranderen.

4. Betweters

Er is er minstens één van op elke stal. Ze weten alles: van bitten tot voer tot Grand Prix dressuur en willen het graag met je delen. Je ziet ze nooit zelf rijden, omdat hun paard op de een of andere manier altijd iets mankeert, maar dit weerhoudt ze er niet van aan anderen te vertellen wat ze moeten doen. Inclusief de staleigenaar. Vreemd genoeg valt dat niet altijd goed…

5. De mesthoop gebruiken als prullenbak

Als je echt de stoom uit de oren van je stalbaas wilt laten komen, gooi dan wat vlechtdraad op de mesthoop. Als de mest wordt verspreidt over de weide om het gras te voeden en er hooi van wordt gemaakt, is er een grote kans dat een paard een oud stuk draad in zijn hooi vindt. En als de mest wordt opgehaald door iemand, houdt dan rekening met een hoge rekening voor de reparatie van de dure werktuigen omdat ze zijn vastgelopen door vreemd materiaal.

6. Honden die niet luisteren

Honden zijn geweldig. We houden allemaal van ze. Maar er is een tijd en plaats voor ze – en dat is niet met een groep andere honden op de mesthoop. Of het spelen van een spelletje met een van de paarden in de weide. Houd je hond onder controle of laat hem thuis. Je stalbaas zal je dankbaar zijn.

7. Te laat betalen

Je wilt zelf toch ook dat je loon op tijd wordt gestort? Dat geldt ook voor je stalbaas. Doe hem een lol en maak het geld ruim voor de afgesproken datum over, dan laat je zien dat je iemand bent die zich aan zijn afspraken houdt en krijg je wellicht in december een extra grote chocoladeletter 😉 .

Bron: Horse and Hound / Bit Magazine 

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant