-

Zeven dingen die elke volwassen pony-eigenaar meemaakt

Lisa Dijk

Steeds vaker zie je zoekertjes voorbij komen van volwassenen die op zoek zijn naar een leuk maatje in de D- of E-categorie en ook op wedstrijd zie je regelmatig pony’s meelopen in de volwassen rubrieken. In principe is een pony in onderhoud niet heel anders dan een paard, maar toch zijn er een aantal dingen die elke pony-eigenaar boven de 21 ervaart. Lees hieronder mee!

 1. Iedereen gaat ervan uit dat pony’s alleen voor kinderen zijn

  ‘Nee, ik heb geen kinderen,’ of ‘Ja, het is mijn pony. Ik rijd erop. En ja, ik ben volwassen,’ zijn uitspraken die je regelmatig doet. Veel niet-paardenmensen denken blijkbaar dat een pony alleen maar maatje Shetlander kan hebben en dat levert veel verwarring op wanneer je vertelt dat je een pony hebt. Ook paardenmensen kunnen enigszins verward reageren als je uitlegt dat je een pony hebt, maar die begrijpen het over het algemeen snel genoeg.

 1. Iedereen gaat ervan uit dat pony’s schattige, lieve wezens zijn

  Niks is minder waar. Pony’s hebben meer praatjes dan het grootste, meest eigenwijze paard dat je kent, maar dan in een mini-lichaam gepropt. Waarschijnlijk raken ze gefrustreerd door het gebrek aan respect dat ze afdwingen, want om een of andere reden moeten pony’s zich altijd gedragen als monstertjes. Hoewel er natuurlijk genoeg onwijs lieve pony’s zijn, is het kindvriendelijke formaat geen garantie voor, uhm, kindvriendelijk gedrag…

 1. Veel artikelen voor pony’s zien eruit alsof ze rechtstreeks uit een Barbie-setje komen

  Kijk, er niks mis met een felroze hoofdstel. Of peeskappen. Of een zweetdeken in hot pink. Maar als het allemaal knalroze is, of er overal franjes opzitten, of alles compleet onder de glitters zit, dan wordt het een probleem. Misschien wordt het tijd voor een ponymerk speciaal voor volwassen eigenaren. Een gat in de markt?

 1. Ponymerken gaan ervan uit dat alle pony’s even klein zijn

  Nu we het toch over tuig hebben, zijn jullie pony’s ook zo vreemd gebouwd? Het lijkt alsof er tussen pony’s veel meer verschil zit dan tussen paarden. Onder dat ronde buikje schuilen soms extreem korte beentjes, maar daar staat tegenover dat ze dan soms weer een enorm lang hoofd hebben, die dan wel weer heel smal is. Hmm, succes met het vinden van een passend hoofdstel! Om nog maar te zwijgen over een zadel dat zowel je pony als jou fijn past…

 1. Eten, eten, en… nog eens eten

  En over dat ronde buikje gesproken, is het jullie ook opgevallen dat pony’s nog net iets meer met eten geobsedeerd zijn dan paarden? Het lijkt wel of pony’s alles over hebben voor een extra snoepje. Vandaar dat pony’s vaak leuke trucjes kunnen!

 1. Pony’s zijn net racekarretjes

  Een pony rijden is geweldig: snel, wendbaar en fanatiek, ze zijn het allemaal. Zeker als je meestal pony’s rijdt en dan voor de verandering op een paard stapt, kun je weleens verbazen over hoe traag zo’n groot dier aanvoelt. Alsof je van een Mini-Cooper overstapt naar een vrachtwagen…

 2. Je voelt je weer even kind

  Paarden zijn geweldig en beschikken over talloze fantastisch eigenschappen, maar je kindertijd herleven gaat toch het beste op de rug van een pony. Er gaat wat dat betreft niks boven zonder zadel rondcrossen op jouw mini-uitvoering. Ook voelt een pony vaak net wat veiliger dan een paard, zelfs als ze weer eens wat stoms uitvreten. Hoog tijd voor een spelletjesdag!

Kortom, een pony is maximaal plezier in een mini-verpakking. Heb jij als volwassene ook een pony? Laat ons weten wat voor dingen jij meemaakt als pony-eigenaar!

Bron: Bitmagazine.nl, gebaseerd op een artikel van Horse NetworkMeer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant