weekend
weekend

Weekendtips

Nieuws

Een extra lang weekend deze week, dus een dag langer genieten van de leukste paardenuitjes! Oh en vergeet de zonnebrand niet, zaterdag wordt het op sommige plekken wel 29 graden. Heerlijk!



Outdoor Gelderland


Van woensdag tot en met maandag staat het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem in het teken van de tiende editie van Outdoor Gelderland. Het evenement trekt grote namen uit de mondiale spring- en dressuursport met hippische sport op het scherpst van de snede als resultaat. Outdoor Gelderland is ook dit jaar gratis toegankelijk. Alleen voor de overdekte tribuneplaatsen op zaterdagavond, zondagmiddag en avond en maandag worden kaarten verkocht. Kijk voor meer informatie op de website

Paardenmarkt Zierikzee


De jaarlijkse Paardenmarkt anno nu biedt niet alleen vermaak voor de inwoners van Zierikzee en Schouwen-Duiveland, maar trekt vele toeristen. Naast kramen met verschillende koopwaar en standwerkers die luidkeels hun product aanprijzen biedt de paardenmarkt vertier voor groot en klein. Ook in voorgaande eeuwen werd in diverse artikelen handel gedreven tijdens de Paardenmarkt/Jaarmarkt. Dit verschilt niet met hoe de hedendaagse paardenmarkt wordt gehouden. Het enige verschil is dat er nu niet meer in paarden wordt gehandeld. Dit is sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer het geval. Kijk hier voor meer informatie.

Ringsteken Norg



In het Drentse Norg zorgt de eerste zaterdag van juni altijd voor veel kijkgenot. Jong en oud doen mee en het publiek wijst de mooiste aanspanningen aan en maakt daarmee kans op een leuke prijs. Aanvang is 19.00 uur. Entree is gratis. Kijk hier voor meer informatie. 

Brabantse Ruiterdagen


In Oudenbosch vinden donderdag en vrijdag de Brabantse Ruiterdagen plaats. Twee dagen topsport met daaromheen topattracties voor jong en oud De Brabantse Ruiterdagen bieden spring- en dressuursport op topniveau, die gepaard gaan met Brabantse gezelligheid. Het ooit eenvoudige concours hippique is uitgegroeid tot een spring- en dressuurconcours met nationale erkenning. Het grasgebied rondom het bedrijf Hunter Douglas verandert om 1.500 ruiter/paardcombinaties en zo’n 7.000 bezoekers uit het hele land te verwelkomen. Op de Zomerfair is het ook lekker luisteren naar de muziek, uitbundig meezingen met de artiesten en enthousiast raken door de verschillende demonstraties. Kijk hier voor meer informatie. 

Paardenmarkt Heenvliet


In Heenvliet vindt in het pinksterweekend de paardenmarkt plaats. Er zijn verschillende activiteiten, voor jong en oud. Kijk hier voor meer informatie. 

NK Reining


In Schijndel vindt van vrijdag tot en met zondag het NK Reining plaats. Drie dagen lang worden er verschillende klassen verreden, de entree is gratis. Kijk hier voor meer informatie. 

Demonstratie paardenreddingsboot


Op Ameland is het zaterdag om 17.00 uur weer tijd voor een demonstratie van de paardenreddingsboot. Tien stoere paarden trekken de boot met donderend geweld door het strand door de branding in zee. Kijk hier voor meer informatie. 

Pinksterdraverijen


Tweede pinksterdag worden elf spannende koersen gehouden in het drafcentrum Alkmaar. Om 13.30 uur start het drukke programma. om 14.00 uur is er een minidraverij met pony’s, entree is vijf euro, onder de zestien jaar gratis. Kijk hier voor meer informatie. 

Wat ga jij dit weekend doen?