Tweede paard
Tweede paard

Wanneer ben je klaar voor een tweede paard?

Fun Opvallend

De eerste jaren met je paard zijn spannend. Je leert elkaar kennen en bouwt een band op. 

Er komt echter een moment waarop dat allemaal normaal wordt en de spanning verdwijnt, dan verandert het verliefd zijn in houden van. 

Maar dat verliefd zijn was toch ook wel heel leuk. Stiekem begint het weer een beetje te kriebelen. Aan deze 6 dingen kun je merken dat je toe bent aan een tweede paard.

  1. Je houdt je uitgaven nauwkeurig in de gaten. Er wordt geen cent meer uitgegeven dan nodig is, want wie weet wat de toekomst in petto heeft.
  2. Ondanks dat je aan het sparen bent blijf je staan bij al die mooie spulletjes in de paardenwinkel. Zoals een mooi zadel of die prachtige, gevoerde winterdeken, maar jouw huidige paard heeft al die dingen al. Totaal overbodig dus.
  3. Je besluit toch die extra stal maar eens op te knappen. Die stal staat er immers niet voor niets en misschien kun je hem nog wel ergens voor gebruiken. Het zou zonde zijn als de stal alleen maar als een opslag voor stof dient.
  4. Je hebt je paard al een aantal jaar, maar hij lijkt zich opeens heel eenzaam te voelen als hij alleen in de wei of op stal staat. Voorheen had hij daar echter nooit last van. Daarbij is een vriendje voor je paard natuurlijk altijd beter.
  5. Je wordt jaloers als je iemand hoort klagen over hoe veel meer werk het is om twee stallen uit te mesten in plaats van een.
  6. ’s Avonds kijk je stiekem welke nieuwe paarden er op marktplaats zijn bijgekomen. Gewoon voor de zekerheid, wie weet zit jouw tweede grote liefde er wel tussen.

Bron: Bit & Cap