-

Waarom paardenmensen goede feestbeesten zijn

Arnd Bronkhorst

Je hebt er misschien niet eerder over nagedacht, maar wij paardenmensen weten hoe je een feestje geeft. Horse and Hound noemt elf redenen waaruit blijkt dat wij weten hoe je uit je dak gaat.

1. Ons ritmegevoel is geweldig

We perfectioneren ons ritmegevoel al jaren. Dus wanneer je favoriete liedje wordt gedraaid: iedereen aan de kant!

2. Tenen van staal

De meeste mensen zullen het uitschreeuwen van pijn wanneer hun voet wordt doorboord door een stiletto op de dansvloer of in de rij naar de bar, maar wij niet. Wij zijn het gewend dat een flink paard met ijzers onze voetjes verpletterd. Dus dan kunnen we een vrouw in een minirokje zeker aan.

3. We klagen niet over de kou

Er is niets vervelender dan iemand in een minirokje en een naveltruitje die de hele avond klaagt over de kou. Wij zijn het gewend om op een koude wintermorgen dekens te wisselenen in onze pyjama. We kunnen het aan.

4. We hebben een vlotte babbel

We zijn het gewend om een gesprek te hebben met een paard. Ze zeggen niet veel terug, maar we doen het toch. Als we dat aankunnen, kunnen we alles aan.

5. We zijn interessant (als je van paarden houdt)

“Ik heb volgende week een dressuurwedstrijd / Mijn paard heeft afgelopen week een veulen gehad…” Er is altijd wel iets aan de hand op stal of een grappige anekdote om te vertellen.

6. We kennen geen angst

We springen vrolijk over sloten en heggen op een dier sterker dan ieder mens. Dus de moed verzamelen om met vreemde mensen op een feestje te praten is niets om bang voor te zijn, toch?

7. We maken veel lawaai

Het schreeuwen door de arena dat je vriendin haar ‘been eraan moet houden’ heeft je stembanden flink getraind. Dit betekent dat we met gemak over de muziek heen praten. En het zorgt ervoor dat we de hele avond onze favoriete liedjes mee kunnen zingen.

8. We zijn niet kieskeurig over onze vrienden

Van Shetlanders tot Shires, we waarderen ze allemaal. We zijn open-minded als het gaat om stappen uit de comfortzone en het ontmoeten van nieuwe mensen.

9. Uithoudingsvermogen

We zijn gewend aan lange, vermoeiende dagen. Als we een dagtocht te paard kunnen overleven, hebben we ook het uithoudingsvermogen om te feesten tot de vroege uurtjes.

10. Balans

Ons balans is best indrukwekkend. Of het nu dansen op de tafel is of een wedstrijdje op de rodeo-stier winnen – we laten mensen hun hoofden omdraaien.

11. We gaan eigenlijk niet veel uit

Onze levens zijn zo druk en vol met paarden dat we de kans niet krijgen om naar veel feestjes te gaan. Dus als we gaan, gaan we goed…

Bron: Horse and Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant