100813633_ABFweb
100813633_ABFweb

EK: Een kijkje in de koffer van Anky van Grunsven

Nieuws

Als internationaal topruiter leef je zo ongeveer vanuit je koffer. Tijdens het EK in Aken vroegen wij enkele ruiters om een sneakpeek in die zorgvuldig gepakte koffer. Deze week krijgen we een kijkje van Anky van Grunsven, die vandaag met Whizashiningwalla BB in actie kwam voor het Nederlandse reiningteam en ook nog eens de bronzen teammedaille won!




[caption id=”attachment_44956” align=”alignright” width=”225”] Een kijkje in Anky’s zadelkast in Aken.[/caption]

“In mijn koffer vind je niet zo gek veel anders dan in de koffer van iedere andere vrouw: kleding, schoenen, huidverzorging, make-up, muziek, boeken. Mijn iPad gaat altijd mee, daar zet ik dan enkele boeken op. Ook neem ik altijd nog een ‘echt boek’ mee. Momenteel lees ik het boek ‘Ik ben Malala’, een aangrijpend verhaal. Toch lees ik meestal op concours iets luchtigs, zodat ik niet te hard na hoef te denken. De proeven die ik die wedstrijd moet rijden, zet ik ook allemaal op de iPad én ik neem ze mee op papier. Daarnaast gebruik ik de iPad om mijn proeven te laten filmen (zodat ik ze later zelf terug kan kijken), e-mails te beantwoorden en social media bij te houden. Niet urenlang, maar een beetje de hoogtepunten.

Schmink


Qua eten heb ik niets meegenomen naar Aken. Nee, in mijn koffer vind je geen pot pindakaas! ;-) Dit keer ben ik zelf gewoon met de auto gekomen, want Whiz rijdt met teamlid Rieky Young mee. Ik pak niet alleen mijn eigen koffer, maar natuurlijk ook al Whiz zijn spullen en de koffers van de kinderen. Voor de kinderen heb ik verschillende outfits mee om de diverse teams te supporten. Ook de cowboyhoed en lasso moesten mee, om mama aan te moedigen! Een doosje schmink ontbreekt ook niet in de koffer, zodat ik vlaggetjes bij ze kan maken van het land dat we op dat moment supporten. De kinderen vinden het keer op keer fantastisch om mee te gaan, maar hier in Aken is het natuurlijk al helemaal gaaf. Er is zo veel te zien!
‘De lasso en cowboyhoed moesten mee van de kids: om mama aan te moedigen’

Geluksspijkerbroek


We vergeten altijd wel iéts in te pakken, deze keer was dat mijn tandenborstel. Maar dat is geen ramp, die kun je overal kopen. Vroeger bij de dressuur had ik wel tien mascottes of geluksitems, bijvoorbeeld een plastron, riem, rijbroek, armband of horloge. Ook trek ik altijd eerst mijn linkerlaars aan, en dan pas mijn rechterlaars. Misschien moet ik nu eens gaan denken over een geluksspijkerbroek of –hoed. Behalve mijn cowboyhoed heb ik dit keer ook mijn dressuuroutfit ingepakt, omdat ik hier in Aken met de openingsceremonie mee mocht rijden.”

Anky in de ring


Vanmiddag kwam Anky aan start op het EK met Whizashiningwalla BB in de eerste reiningproef. Ze kreeg voor haar prima verrichting 207 punten. Anky werd vlak voor haar eerste sliding stop afgeleid, omdat haar hoed voor haar ogen vloog en even bleef hangen. Na de stop en roll back gooide ze de hoed aan de kant en maakte de rest van haar pattern netjes af. “Ik vind het super leuk dat ik erbij mag zijn en ik heb echt mega fanatiek getraind de laatste tijd samen met Dave en Rieky en heb veel geleerd. De uitdaging van weer een andere sport vind ik ook gaaf.”

Bron: Bitmagazine / Horses
image (2)