-

Waarom een paard beter is dan een vriend(in)

Frank Sorge

Tja, de liefde zie je overal terug. Helaas kan de liefde tussen twee mensen soms opraken. Maar de liefde tussen jou en je paard blijft voor altijd. Hieronder een aantal redenen waarom een paard beter is dan een vriend(in).

1. Ze blijven altijd op je wachten.

Je doet de staldeur in de avond dicht en je weet zeker dat je paardenliefde er in de ochtend nog staat. Een veel stabielere relatie ga je niet krijgen.

2. Je paard heeft onvoorwaardelijke liefde voor je.

Jij brengt het eten, jij komt leuke dingen doen. Je paard is (bijna) altijd blij om je te zien! En ook al hadden jullie vandaag wat miscommunicatie tijdens een moeilijke training, morgen is je paard dat allang weer vergeten 😉3. Paarden praten niet terug.

Wie heeft een therapeut nodig wanneer je een paard hebt? Je kunt alles aan ze kwijt en het mooiste van alles, ze oordelen niet. Een beter luisterende vriend(in) ga je niet vinden.

4. Paarden vertellen niets door.

Al je geheimen kun je kwijt aan je paard. Zelfs de geheimen waar jij je een beetje voor schaamt. Want niemand, maar dan ook echt niemand krijgt die geheimen te horen van je paard.

5. Geen verplichtingen.

Oké, de verzorging van je paard is wel een verplichting. Maar dat is een kleine moeite toch? Voor de rest kun je altijd zelf bepalen waar je zin in hebt. Rijden, longeren of een dagje vrij, het kan allemaal en je paard stemt altijd in.

 

Bron: bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant