-

Waarom je geen eigen paard moet kopen en je ’t toch doet?

Arnd bronkhorst

Eigenlijk is een eigen paard helemaal niet handig soms: het kost ontzettend veel tijd en geld. Misschien heb je ook nog niet alle kennis en ervaring. Maar voor alle problemen zijn oplossingen toch? 😉

Een eigen paard kost zoveel tijd

Maar er zijn zoveel meisjes die een bijrijdpaard zoeken, dus dat komt toch goed! En je moet toch ook sporten, dus met paardrijden sla je twee vliegen in een klap, toch? Ook lig je ’s avonds vroeg in bed, omdat je ’s ochtends vroeg naar je eigen paard moet. Minder tijd om te gaan stappen dus. Hallo gezondere levensstijl! Ohja, bijna vergeten; je hebt ook nog een vriend die af en toe aandacht nodig heeft. Ach, die leer je wel de stal uit te mesten. Dan kunnen jullie gezellig samen naar stal 🙂

Je hebt nog niet zoveel kennis

Je rijdt pas twee jaar op een manege en hebt eigenlijk nog niet zoveel ervaring. Een eigen paard vereist wel veel kennis. Maar door te doen, leer je sneller toch? En je hebt een instructrice die je goed kan helpen. Google is ook je beste vriend, dus die kun je ook raadplegen.

Je hebt al drie paarden

Eigenlijk heb je het druk genoeg met de paarden die je nu al hebt, om over de kosten nog maar niet te spreken. Maar het paard dat nu te koop staat, is echt een buitenkansje! Dit wordt echt de nieuwe Valegro. Het is even investeren, maar je weet zeker dat dit paard het waard is. En dan kun je straks toch makkelijk een tweede investeerder voor dit paard vinden? En wanneer je te weinig tijd hebt voor al je paarden, vind je toch gewoon een tweede ruiter?

Een eigen paard kost zoveel geld

Laten we eerlijk zijn, anders geef je het wel uit aan je eigen eten, kleding of make-up. Enneh, een dikke bankrekening maakt ook niet gelukkig, toch? Ook kosten de paarden zoveel tijd dat je minder tijd hebt om te gaan shoppen – en dus geld uitgeven- een investering dus!

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant