-

Waar wij op bezuinigen zodat ons paard ervan kan genieten

Lisa Dijk

De paardensport is een dure hobby. We besteden al onze vrije uurtjes aan onze paarden, maar ook ons geld gaat erdoorheen alsof het niets is. Een dierenartsrekening hier, een nieuw dekje daar en dat was je maandsalaris weer. Hier zijn dingen waar wij paardeneigenaren op besparen, zodat ons paard er wel van kan genieten.

Eten

Oké niet al het eten, we zullen toch iets van brandstof nodig hebben om stallen te kunnen mesten, maar kleine kans dat we ’s avonds eens uitgebreid uiteten gaan. Daar waar onze collega’s of klasgenoten in de pauzes eten in de kantine kopen, eten wij braaf ons broodje kaas op. Ons paard daarentegen staat op een uitgebalanceerd dieet dat met hulp van de dierenarts is samengesteld. En niet te vergeten de nodige supplementen en ho maar dat we hem standaard hooi voeren.

Beauty producten

Wij kunnen ons de laatste keer niet herinneren dat we de tijd namen om onszelf op te maken en onze haren te borstelen. Ons paard kreeg gisteren nog een uitgebreide poetsbeurt met glansspray en anti-klit om de staart mooi te krijgen. En dan hebben we het nog maar over onze dagelijkse routine, laten we het maar niet hebben over de behandeling die ons paard krijgt als hij mee mag op concours..

Vakantie

We sparen een jaar lang om te kunnen starten op een kampioenschap of internationale wedstrijd. Tijd voor hard werken met je geliefde paard. Je paard is er even tussenuit (al is het wel de bedoeling dat hij z’n best gaat doen 😉), maar wij werken ons alsnog een slag in de rondte. Maar die familieweekenden en romantische tripjes zitten er dan niet meer in voor ons. Tenzij die ene tante zicht geroepen voelt om mee te betalen.

Cadeautjes

Als iemand vraagt wat we voor onze verjaardag willen, wordt het een lastige keuze; bandages, deken, halster? En dat mooie dekje dan maar vragen voor Kerst? Voor Valentijnsdag willen we wel een hoofdstel. Koop iets uit ruitersportzaak en we zijn gelukkig. En als het per se iets voor onszelf moet zijn. Een nieuwe cap of rijbroek mag altijd. 😉

Naar een idee van: Horse and Hound

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant