-

Voorbereidingen voor je instructieweek/ponykamp

Skala takt Arnd Bronkhorst

In de schoolvakanties worden er veel instructieweken en ponykampen georganiseerd. Misschien heb je al wel zo’n leuke week geboekt of sta je op het punt om dit te doen. Hierbij dan een aantal tips die voor een optimale voorbereiding zorgen.

Kies wat bij je past

Er is veel keuze op het gebied van instructieweken of ponykampen, dus om teleurstelling te voorkomen is het verstandig iets uit te zoeken wat goed bij je past. Ligt je voorkeur bij één discipline, kies dan een week die daarop gericht is. Vind je het juist leuk om allerlei verschillende discipline te rijden en misschien wel nieuwe dingen uit te proberen? Kies dan voor een allround week.

Heb je geen eigen paard, maar wil je wel graag naar een instructieweek of ponykamp? Bij veel kampen kun je gebruik maken van een paard van de organisatie.Conditie

Bij veel instructieweken is het gebruikelijk om twee keer per dag te rijden. Dit vergt dus wel enige conditie van je paard. Weet je niet zeker of je dit paard dit aan kan, begin dan op tijd met het trainen van zijn conditie. Extra conditie trainen is immers niet in met een aantal sessies klaar.

Inpakken

Je week is geboekt en je begint met inpakken. Met zoveel spullen voor je paard en voor jezelf vergeet je snel iets. Maak daarom van te voren een lijstje met alles wat je mee moet nemen. Op deze manier kun je alles afstrepen en vergeet je niets.

Denk bijvoorbeeld aan het harnachement van je paard, maar eventueel ook voer. Veel kampen bieden voer voor je paard aan, maar misschien wil je hem wel iets extra’s geven of is hij een moeilijke eter. Dan is het altijd handig om zelf ook wat bij je te hebben.

Let er verder op wat er van je gevraagd wordt om mee te nemen. Vaak zijn er een aantal dingen niet aanwezig, zoals beddengoed en handdoeken.

Ook belangrijk om niet te vergeten, het paspoort van je paard!

Vrienden maken

Naast het ontwikkelen van jezelf en je paard is een instructieweek of ponykamp natuurlijk ook de ideale plek om nieuwe vrienden te maken. Wil je van te voren alvast een aantal mensen leren kennen, dan kun je via sociale media vaak al een heel eind komen. Kijk bijvoorbeeld eens op de Facebookpagina van de organisatie. Misschien hebben zij wel een evenement aangemaakt en hebben er al meer mensen gereageerd.

Extra tip

Nu alle keuze- en inpakstress voorbij is, is het natuurlijk ook erg belangrijk dat je vooral geniet tijdens deze week! 😉

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant