Uitmesten - Frank Sorge
Uitmesten - Frank Sorge

5 ‘staldrama’s’ die we allemaal herkennen

Nieuws

Op stal is het prima vertoeven. De hele dag bezig zijn met de paarden vinden we geen enkel probleem. Toch gebeuren er op stal ook wel eens minder leuke dingen. Horse & Hound beschrijft vijf ‘staldrama’s’ die elke paardeneigenaar wel eens heeft meegemaakt.





  1. Help, mijn spullen zijn weg.




Waar is mijn schaar? En mijn hoevenkrabber is ook al weg. Wie jat die nou elke keer?
Snel kijken alle andere paardeneigenaren tussen hun spullen. Niemand wil die ‘mysterieuze dief’ zijn die telkens de spullen van een ander gebruikt. Iedereen op stal is nu natuurlijk in rep en roer: waar zijn die spullen? Uiteindelijk vinden jullie ze natuurlijk gewoon in de poetskits van degene die hem kwijt was. Goed zoeken is ook echt heel moeilijk ;-).


  1. Wie heeft mijn spullen geleend en ze niet terug gebracht?




Doorgaand op het vorige punt, kan het natuurlijk ook zijn dat je wel echt goed in je poetskist hebt gezocht. Die schaar en hoevenkrabber liggen er echt niet in. Degene die je spullen heeft is niet zozeer een dief. Hij of zij was namelijk van plan om de spullen weer netjes terug te brengen voordat jij ze zou missen. Echt waar. Het is er alleen niet van gekomen. En jij hebt het nu echt nodig, want over vijf minuten heb je les en je kan echt niet te laat komen. Drama!


  1. Het gewonde paard




Je geliefde viervoeter komt van de wei af en heeft een wond op zijn schouder zitten. De hel breekt los als je per sé wil uitzoeken welke viervoeter die van jou serieus verwond heeft. En ondertussen verdedig je je eigen paard: “Nee, het kan echt niet zo zijn dat hij tegen het paaltje is gelopen, zo’n lomp paard heb ik niet.”


  1. Hooigevechten




Op het eerste moment lijkt dit misschien niet zo’n drama. Hooigevechten zijn harstikke leuk! Wel een beetje stoffig, maar jullie hebben lol voor tien. Het wordt pas minder leuk als je later die dag thuis komt en beseft dat het hooit echt overal zit. Als je al een kwartier voor de spiegel staat en je nog altijd hooi uit je haar staat te plukken, zakt de moed je in de schoenen.


  1. Het duivelspaard




Elke stal heeft er wel zo’n duiveltje tussen zitten. Zijn eigenaar blijft maar zeggen wat voor een lief paard het is, terwijl ze elke week wel weer een andere verwonding heeft. Satan is niet geliefd bij jullie en zorgt regelmatig voor drama als hij weer eens iemand trap of als hij zijn eigenaar er weer eens af heeft gebokt.

Bron: Horse & Hound