-

Verzorgingsmissers tijdens een wedstrijd

Katya Druz

Een wedstrijd met je paard kan best stressvol zijn. Je wilt dus dat de voorbereiding zo goed mogelijk verloopt, zodat je je daar niet druk om hoeft te maken. Een goede verschijning in de ring is immers het halve werk, maar dan moet die verschijning wel goed gaan…

Staart te kort afgeknipt

Je wilt de staart van je paard recht afknippen. Dit is toch moeilijker dan gedacht. Je probeert het steeds opnieuw totdat je tot je schrik ziet dat je de staart al tot ver boven het spronggewricht afgeknipt hebt. Een voordeel: het komende jaar hoef je de staart niet meer te knippen 😉    

Voorpluk geknipt

Het leek een goed idee om de voorpluk een beetje bij te punten. Maar nu je het eenmaal gedaan hebt, ziet het er niet uit. Lukte het je bij de staart niet om recht te knippen, de voorpluk ziet er nu wel akelig recht uit.

Te veel anti-klit spray

De manen zaten zo in de klit, dat je er een flinke hoeveelheid anti-klit in gedaan hebt. Iets te veel. Er is niets meer te beginnen met de manen, die knotjes kun je wel vergeten zo.   

Echt veel te veel anti-klit spray

Als je je paard opzadelt merk je dat je echt veel te veel anti-klit hebt gebruikt. Het is niet alleen in de manen, maar ook op de rug van je paard terecht gekomen waardoor je zadel glijdt. Oeps!

Avond van te voren in vlechten

Je moet ’s ochtends vroeg starten dus vlecht je de avond ervoor alvast de manen in, zo kun je een uurtje langer in je bed blijven liggen. Als je ’s ochtends op stal komt, tref je een triomfantelijk kijkend paard aan. Van je mooie knotten is niets meer over, er bungelen vlechtjes aan zijn hals met hierin een flinke portie hooi.Mysterieuze poepvlek

Je hebt je paard gisteren uitgebreid gewassen en daarna ingepakt met dekens. Op de dag zelf en op het wedstrijdterrein ben je nog met vlekverwijderaar aan de gang gegaan. Je paard heeft er nog nooit zo schoon uitgezien. Vol zelfvertrouwen ga je de ring binnen, en dan zie je ineens een enorme poepvlek op zijn stralend witte vacht. Hoe heeft hij dit nou weer voor elkaar gekregen?

Tondeuse houdt er mee op

Je bent halverwege het scheren van de benen en dan ineens stopt je tondeuse er mee. Ondanks vele pogingen om hem weer aan de praat te krijgen, gebeurt er niks. Er zit niets anders op dan met de schaar verder te gaan.

Verkeerd product

Gisteren in de ruitersportwinkel heb je snel een pot hoefvet meegepakt. Althans, dat dacht je. Je ziet nu dat het roze hoefglitter is. Stiekem vind je de glitters best leuk, maar of de jury het kan waarderen?

Lees ook: Gênante momenten voor wedstrijdruiters.

Bron: Horse and hound, Bitmagazine

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!