-

Toen vs. nu: 5 dingen die vroeger makkelijker waren

Arnd Bronkhorst

Misschien hoor je het je opa of oma weleens zeggen: vroeger was alles beter. Uiteraard neem je dit dan met een korreltje zout, want elke generatie vindt dit wel van bepaalde dingen. Maar wat paarden betreft valt er soms wel wat voor te zeggen, het is er namelijk echt niet simpeler op geworden! Lees mee en ontdek welke 5 dingen vroeger een stuk eenvoudiger waren.

Toen: Paard te dun? Gewoon meer voeren.
Nu: Paard te dun? Wissel je huidige zes supplementen om voor een nieuwe selectie met zes supplementen. Verwacht onmiddellijk resultaat. Wanneer er niets gebeurt, ruil je de huidige supplementen om voor die van een ander merk en begin je opnieuw.

Toen: Paard niet helemaal fit? Bel de dierenarts.
Nu: Paard niet helemaal fit? Blijf heel de nacht op om symptomen te Googelen en vervolgens een wondercrème te kopen waarbij je ook nog eens een extra tientje betaalt voor extra snelle levering. Vraag iedereen op stal om advies en vraag op social media om ervaringen. Bel vervolgens alsnog de dierenarts.

Toen: Nieuw hoofdstel nodig? Ga langs de ruitersportzaak en neem tien minuten de tijd om te kiezen tussen zwart of bruin. Koop hoofdstel.
Nu: Nieuw hoofdstel nodig? Onderzoek drie uur lang wat het verschil is tussen neusriemen, welke kopstukken het meest comfortabel zijn en wat precies blinde sluitingen zijn. Overweeg een Duits exemplaar aan te schaffen dat duurder is dan je tweedehandse auto. Probeer wijs te worden uit 40 verschillende kleuren en soorten leer. Oh ja, bitloos is misschien ook een optie. Tijd voor nog een kopje koffie.

Toen: Paard heeft nieuwe ijzers nodig? Gewoon laten beslaan.
Nu: Paard heeft nieuwe ijzers nodig? Vraag je af of dit het juiste moment is om je paard van zijn ijzers af te halen. Besteed uren aan internetfora over blote voeten. Bel de hoefsmid voor advies. Bezoek een aantal anders fora. Laat de ijzers eraf halen. Besteed zes maanden aan het laten wennen. Besteed ook honderden euro’s aan hoefschoenen, supplementen en smeersels. Troost je met de gedachte dat dit op lange termijn toch echt wel de goedkope oplossing zou moeten zijn.

Toen: Beter leren rijden? Neem een les.
Nu: Beter leren rijden? Type ‘tips wijken’ in op Google en krijg meer dan 8.000.000 hits, waarvan het merendeel helemaal niet over paardrijden gaat. Spit er doorheen en kom tot de conclusie dat je onderbeen te ver terug/te ver naar voren/te ver van je paard af ligt, of wellicht alle drie. Vraag een stalgenoot om te filmen en zet het online. Ontketen een internet-rel en ontvang stapels advies, grotendeels tegenstrijdig. Neem alsnog les.

Bron: gebaseerd op een artikel van Horse & Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant