-

Tips om fris en fruitig op kantoor aan te komen

Arnd Bronkhorst

Tijd is een kostbaar goed voor elke paardenbezitter. Als je voordat je naar je werk gaat nog de paarden moet voeren, buiten zetten of rijden, dan schiet die douche er wel eens bij in. Met deze tips hoeven je collega’s zich niet meer af te vragen waar dat vreemde geurtje toch vandaan komt.

Ontward en fris haar

Als je op kantoor aankomt en de plukken stro en hooi in je haar zitten, zullen je collega’s je waarschijnlijk ietwat vreemd aankijken. En dat vette caphaar maakt het er niet beter op. Zorg er voor dat je altijd een borstel en droogshampoo bij je hebt om je eigen wilde manen te kunnen temmen. 😉

Extra tip

Wil je helemaal voorkomen dat je met een raar kapsel de stal uitloopt, maar wil je toch voor je werk rijden? Je kunt een zakdoek of haarnetje om je haar heen binden en hier je cap overheen doen. Het zweet wordt zo opgenomen door de zakdoek of het haarnetje, dus zeg maar hallo tegen (relatief) schoon haar.

Zorg voor een handig management

Mest je ’s ochtends vroeg de stallen uit? Houd er dan rekening mee dat de stalbedekking een rol speelt in hoeverre je kleding gaat ruiken naar mest en urine. Stro absorbeert urine, dus ruikt heel sterk nadat je paard er een nacht op heeft gestaan. Wil je dus voorkomen dat jij hier ook naar gaat ruiken? Dan kun je beter je paard op zaagsel of houtkrullen zetten.

Extra tip

Staat je paard toch op stro of wil je er alles aan doen om te voorkomen dat die nare geurtjes in je kleding blijven hangen? Koop dan een overal. Als je deze over je kleding aandoet daar de geur in zitten in plaats van in je kantoorkleding.

Zorg voor een goede voorraad toiletartikelen

Het is heel handig om altijd een toilettas in je auto te hebben met een aantal benodigdheden die ervoor zorgen dat je fris en fruitig op kantoor verschijnt. Schoonmaakdoekjes zijn ideaal om die kus van je paard van je hoofd af te vegen. En zoals we allemaal weten gaan uitmesten rijden gepaard met heel veel zweten. Deodorant is dan ook een must. En vergeet ook niet parfum in je toilettas te stoppen.

Extra tip

Aangezien je auto er hoogstwaarschijnlijk uitziet als een rijdende zadelkast, hangt daar vast ook een onaangenaam geurtje. Een luchtverfrisser voor in de auto is dan ook zeker geen overbodige luxe. En vergeet vooral een raampje open te zetten om even te luchten.

Naar een idee van: Horse and Hound

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!