-

Tips om de zomerhitte te trotseren

hitte Arnd Bronkhorst

Ga jij in de zomer ook het liefst op de fiets naar stal in een poging om toch je benen enigszins te laten verkleuren? Hieronder tips om de hitte te trotseren.

Het was ook al een Bit dilemma, stinkend in de bus of in de regen naar huis fietsen? Veel van ons beseffen zich maar al te goed dat niet-paardenmensen weinig begrip hebben voor onze mestgeur. 😉 Maar gelukkig zijn er wat lifehacks om nare situaties te vermijden.

Tip 1. Handen wassen en handgel

Het eerste wat je alvast kunt doen op stal, is het wassen van je handen. Dat is ten eerste hygiënisch en ten tweede ruiken ze vaak erg naar je paard. Met een lekker ruikende en ontsmettende handgel daarna is het helemaal top.Tip 2. Snoetenpoetsers

Wanneer je erg hebt gezweet kun je het meeste even wegvegen met een lekker ruikend doekje. Ook handig wanneer je een mooie stofsnor hebt opgedaan tijdens het rijden.

Tip 3. Sterk ruikende deodorant

Om de paarden- en zweetgeur te verbergen kun je best een sterk ruikende deodorant opdoen. Sommige vrouwen gebruiken zelfs mannen geuren omdat deze vaak wat zwaarder zijn.

Tip 4. Schone kleding

Wanneer je van je equestrian tan af wilt kun je in een korte broek en topje naar stal fietsen. Na het rijden kun je je even opfrissen en je ‘gewone’ kleding weer aandoen.

Tip 5. Droogshampoo

Met droogshampoo kun je je haar in een handomdraai weer opfrissen. Zo kun je van stal doorfietsen naar de supermarkt.

Tip 6. Gezichtsspray

Er zijn ook sprays voor je gezicht, in verschillende geuren en doeleinden. Zo zijn er matterende sprays en sprays met bijvoorbeeld kokosgeur, zo heb je een heerlijk fris gevoel.

Bron: Bitmagazine.nl

 

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant