-

Tekenen dat je toe bent aan een nieuwe instructeur

Arnd Bronkhorst

Het komt vaak voor, je kent een goede instructeur, maar samen klikken jullie niet. Dan kun je het beste op zoek naar een andere instructeur. Hieronder een lijstje met tekenen dat je toe bent aan een nieuwe manier van lesgeven.

Ingewikkelde woorden

Je instructeur is waarschijnlijk wel goed, maar jullie begrijpen elkaar gewoon niet. Er worden woorden gebruikt die je niet kent en dus ook niet begrijpt. In dat geval kun je het nog wel proberen te bespreken met je instructeur. Misschien komen jullie er samen dan toch nog uit!

Elke les dezelfde oefeningen

Sommige instructeurs kennen weinig variatie in hun manier van lesgeven. Wanneer je het idee hebt dat je iedere week hetzelfde doet, kan dat gaan irriteren, zeker wanneer je niet vooruit gaat.

Je hebt niet het idee dat dit de manier is voor jouw paard

Je snapt wel wat je instructeur bedoelt, alleen jij weet dat dit niet de manier is om jouw paard te laten gehoorzamen. Dit kan tot irritaties aan beide kanten leiden. Probeer eerst uit te leggen aan je instructeur waarom je niet alle aanwijzingen opvolgt en wie weet kan de instructeur zich hierin vinden.

Het is super leuk maar je komt niet vooruit

Het is iedere week feest wanneer je weer mag lessen. Je instructeur is super leuk en het rijden gaat goed, maar je komt eigenlijk niet verder. Soms kan het in zo’n geval een oplossing zijn om ook bij een andere instructeur te lessen die je verder kan helpen. Kijk hierbij wel uit dat de lesmethoden van beide instructeurs op elkaar aansluiten.

Je snapt wel wat er moet gebeuren, maar hoe dan?

Je begrijpt jouw instructeur helemaal en je weet dat dat precies is wat je paard nodig heeft. Maar hoe krijg je het voor elkaar? Er zijn instructeurs die hele goede dingen opmerken maar verder geen uitleg daarbij geven. Wees in zo’n geval eerlijk tegen je instructeur en laat het je goed uitleggen.

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant