-

Schrikreacties: 7 typen paarden en hoe zij schrikken

Schrikken Lisa Dijk

Je herkent het vast wel. Het ene paard draait al 180 graden om bij het zien van een vlekje in de bak. Bij het andere paard kunnen helikopters laag overvliegen, je kan er met een bladblazer op af rennen, maar nog schrikken ze niet. Het ene paard reageert gewoon anders op een ‘enge’ situatie dan de ander. In dit artikel zeven type paarden en hoe zij schrikken van bepaalde situaties.

1. De onderzoeker

Dit paard staat erbij en hij kijkt ernaar. Misschien kan hij die rare strepen op de weg wel weg kijken? Als dat niet blijkt te werken gaat hij het object toch maar eens onderzoeken en komt vervolgens tot de conclusie dat het allemaal wel meevalt.

2. De verstoppertje speler

Als ik er maar niet naar kijk en ik niet in de buurt kom, is er niks aan de hand. Dit paard zal er ALLES  aan doen om dit enge object te ontwijken. Als het spook bij C zit zal hij niet veel verder komen dan de A.

3. De ninja

Dit paard ziet bakkabouters en spoken die er helemaal niet zijn. Je bent lekker door de bak aan het draven. Je rijdt een keer naar voren en je rijdt een keer terug in tempo. Alles lijkt goed te gaan. En dan uit het niets: rijd je in een fractie van een seconde op de linkerhand in plaats van op de rechterhand. Dit paard is goed in het maken van schijnbewegingen en kan plots 180 graden omdraaien. Een geluk: deze paarden schrikken even van een bakkabouter. Maar vervolgens is er niks meer aan de hand.

4. De Ferrari

Dit paard is zo snel als het licht. Vaak zijn het de paarden met de korte beentjes. Want hoe kleiner, hoe sneller! Je wijkt af bij de A om te wijken en ineens sta je al aan de overkant. Beide stomverbaasd. Want wat gebeurde er nou? Deze paarden schrikken vaak van hun eigen schaduw.

5. De leider

Dit paard vindt het allemaal prima. Over een brug op buitenrit? Enge strepen op de weg? Een plastic zakje op de grond? Dit paard helpt andere paarden die iets minder heldhaftig zijn, neemt het voortouw en laat zien dat er helemaal geen reden is om bang te zijn of te schrikken.

6. De nuchterste van stal

Dit is hét paard waar je alles bij kunt maken. Juryhokjes: kan je dat eten? Je kan er bij wijze van spreken een bom naast gooien. Zelfs dan verspringt hij nog geen centimeter.7. De aansteker

Dit is het paard wat altijd en dan ook maar altijd de boel aan moet steken. Hij vindt eigenlijk niks eng, maar vindt het gewoon grappig om paniek te zaaien in de hoop dat anderen gezellig meedoen en wel schrikken. Grappig toch?

Hoe reageert jouw paard als hij iets engs ziet tijdens het rijden of met een buitenrit? En hoe los je dit op?

Bron: Bitmagazine.nl

Lees ook:

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!