-

Zijn wij ruiters eigenlijk wel zo leuk?

Wij zien natuurlijk veelal de voordelen van onze paardenhobby, maar we zijn niet altijd even makkelijk om mee samen te leven. Hier wat tips om rekening mee te houden zodat het voor je medemens ook leuk is dat jij een paardenliefhebber bent.

Wie staat er op één?

Tja.. Dit blijft een lastig punt. Misschien is de beste uitleg nog dat je paard van jou afhankelijk is, terwijl je vriend(in) prima voor zichzelf kan zorgen. Dat neemt trouwens niet weg dat je er wel moet zijn voor je vrienden wanneer ze je nodig hebben! Ook mensen hebben af en toe extra ondersteuning en liefde nodig, net als je paard.

Altijd maar over paarden praten…

Hier zijn veel paardenmensen schuldig aan. Het is ook best logisch, gezien het feit dat je iedere dag met je beste maatje bezig bent. Maar vergeet niet dat het sommige mensen echt niks interesseert of jouw paard niet te houden was. Benoem af en toe de hoogte- of dieptepunten en probeer daarnaast ook over onderwerpen te praten die de ander ook leuk vindt. (Of je maakt allemaal vrienden die van paarden houden en de hele tijd over paarden willen praten.) 😉

Stinken

De geur van mest, stro en hooi maakt ons gelukkig, maar voor andere mensen is dit pure stank en zeer onprettig. Probeer dus rekening te houden met andere mensen wanneer je bijvoorbeeld nog met het openbaar vervoer moet reizen, of een familiefeestje hebt.

Werk, privé en paarden

In je privéleven omring je jezelf vaak met mensen die je hobby’s proberen te begrijpen en accepteren. Helaas hoeft dit op je werk niet het geval te zijn. Probeer dus zoveel mogelijk ‘paardenafspraken’ zoals de zadelpasser en de hoefsmid, buiten werktijd om te regelen. Zo blijft iedereen je hobby leuk vinden, ook al hebben ze er misschien niets mee.

Communiceren

Met paarden kun je heel makkelijk door middel van lichaamstaal communiceren. Soms hebben ze je zelfs iets te snel door.. Je paard past zich aan, of laat je weten dat hij niet van dit gedrag gediend is. Pas er voor op dat je dit niet ook met mensen doet. De meeste mensen zullen niet direct aan je zien of merken dat er iets is, vertel het aan ze en wees duidelijk.

 

Bron: bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant