-

Paardentradities die iedereen hoog houdt

Arnd Bronkhorst

In de paardenwereld zijn er heel wat zaken die we allemaal doen, maar eigenlijk niet weten waarom we dit doen of wie er ooit mee begonnen is. Hierbij een aantal van deze tradities op een rijtje.

Knotjes maken

Iedereen maakt altijd netjes knotjes bij zijn paard wanneer je op wedstrijd gaat. Maar waarom eigenlijk? Het zien er misschien mooi uit, maar als we het niet deden zou dat een hoop tijd besparen 😉 .

Haarnetjes

Veel amazones doen hun haar tegenwoordig in hun cap, maar toch houdt het grootste deel het nog altijd bij een keurig haarnetje.

Links opstappen

Je stapt altijd links op. Rechts opstappen is voor veel ruiters ook erg lastig, dit doe je immers niet vaak. Toch is het handig om van beide kanten te leren opstappen, je weet nooit wanneer dit van pas komt.

Witte rijbroeken

Eerlijk is eerlijk, wit is gewoon geen handige kleur als je met paarden werkt.

Eerst iets voor je paard kopen

Stiekem doen we dat allemaal, eerst iets voor je paard kopen en later pas voor jezelf. Die nieuwe deken was tenslotte in de aanbieding, een nieuwe winterjas moet dus nog maar even wachten.

Sokken over je broek dragen

Je sokken over je broek dragen is in de paardenwereld heel normaal, maar als je naar school of werk gaat is het toch wel een beetje gek 😉 .

Gebaseerd op: Horse and Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant