-

Paardenspulletjes die gewone mensen niet begrijpen

Paula da Silva

Bij elke sport en elke hobby horen natuurlijk gebruiksartikelen die voor de beoefenaars heel gewoon zijn, maar voor buitenstaanders soms onbegrijpelijk. Bij de paardensport is dat net zo. Sterker nog, zelfs tussen de verschillende disciplines zijn er soms onduidelijkheden over bepaalde voorwerpen en hun gebruik. Hieronder staat een verzameling uitspraken van ‘gewone mensen’ over paardenspulletjes: gegarandeerd lachen!

  • IJzers

“Dus jouw paard krijgt elke twee maanden nieuwe schoenen?!”

Vroeger wist iedereen wat ijzers waren en waarom een paard ze droeg, al was het maar omdat ze ervoor zorgden dat je de melkboer van verre aan kon horen komen. Tegenwoordig vinden buitenstaanders het maar vreemd dat je meer uitgeeft aan de schoenen van je paard dan aan je eigen schoeisel. Laat staan het idee dat ze met nagels worden vastgemaakt…

  • Peesbeschermers

“Waarom heeft jouw paard scheenbeschermers nodig?”

Vooruit, je zou de functie van beenbescherming vergelijkbaar kunnen noemen. Zo gek zijn die niet-paardenmensen nou ook weer niet!

  • Bandages

“Heeft dat paard al zijn benen gebroken?”

Tja, vooral de witte variant is voor veel mensen onlosmakelijk verbonden met gebroken botten. Hoe leg je dan uit dat ruiters dat nou eenmaal chic vinden staan?

  • Vliegendeken

“Waarom heeft jouw paard met dertig graden nog een jurk aan?”

Dazen zijn verschrikkelijk. Ja, je paard heeft het waarschijnlijk warm, maar als hij alsmaar rondjes sjeest om die prikbeesten voor te blijven krijgt hij het waarschijnlijk nog veel warmer!

  • Vliegenmasker

“Kijk, dat paard lijkt wel een astronaut/alien/ridder!”

Tja… Vliegenmaskers zijn inderdaad aparte dingen, daar hebben wij niks van terug.

  • Graasmasker

“Bijt dat paard?”

“Nee, hoezo?”

“Hij heeft een muilkorf om!”

We begrijpen inderdaad waar deze reactie vandaan komt, alleen zal de pony die het graasmasker nodig heeft waarschijnlijk niet heel hard bijten. Alhoewel, als je misschien een snoepje in je zak hebt…

Heb jij weleens een gekke reactie gekregen over een gebruiksartikel? Laat het ons weten in een reactie!

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant