-

Paardenspelletjes voor de meivakantie

De meivakantie staat voor de deur. Dat betekent extra tijd voor je paard! Weet je nog niet wat je moet doen in de vakantie? Bekijk dan onderstaande spelletjes, deze staan garant voor uren plezier met je paard en vriendinnen.

Slalom

Zet een aantal pylonen in de bak of op het weiland en probeer zo snel mogelijk om de pylonen heen te slalommen. De tijd kun je timen op je telefoon of op een stopwatch. Degene die het snelste netjes langs alle pylonen slalomt, heeft gewonnen.

Zakkenrace

Hier heb je een aantal juten zakken voor nodig. Zet een begin- en eindpunt uit. Doe de zak om je benen en probeer zo snel mogelijk van het begin- naar het eindpunt te springen met je paard aan je hand.



Aardappelrace

Leg een aardappel op een lepel en probeer zo snel mogelijk op en neer te rijden. Je kun dit in een race met zijn allen tegelijk doen, of een voor een en dan de tijd timen.

Waterrace

Rijd met een plasticbekertje vol met water zo snel mogelijk van het begin naar het eind. Wie bij de eindstreep nog het meeste water in zijn bekertje heeft zitten, is de winnaar. Pas op dat je niet te hard in het bekertje knijpt, anders ben je meteen bijna al je water kwijt.

Paardenvoetbal

Paardenvoetbal blijft een leuk spel. Dit kun je te paard doen of ernaast. Probeer maar of je paard tegen de bal aan durft te schoppen. Als dit goed gaat, kun je figuren maken. Verander bijvoorbeeld eens van hand of maak een gebroken lijn. Je kunt je paard ook met een ander paard met de bal laten spelen.

Stoelendans

Zet een aantal stoelen in het midden van de bak. Je hebt één stoel minder nodig dan met het aantal personen je bent. Zet de muziek aan en ga rond de stoelen rijden. Zodra de muziek stopt, spring je van je paard en probeer je een stoel te bemachtigen. Degene die geen stoel heeft, valt af. Zo ga je door totdat er één persoon overblijft.

Voltige

Voltige is zeker ook leuk om een keer te proberen. Hier heb je wel een braaf paard voor nodig. Probeer terwijl een van je vriendinnen je paard longeert wat eenvoudige oefeningen op je paard te doen, zoals z’n staart of oren aanraken. Gaat dit goed? Dan kun je het uitbreiden naar wat ingewikkeldere oefeningen. Probeer je tijdens het rijden bijvoorbeeld om te draaien, zodat je achterstevoren komt te zitten.

DIY

Zijn jullie uitgespeeld met de paarden? Dan kunnen jullie ook nog creatief aan de slag. Maak je eigen frontriem of touwhalster of maak een lekkere zomerse snack voor je paard.

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant