-

Laura Tomlinson: ‘Capri Sonne is ’t mannetje tussen de dames’

Arnd Bronkhorst

Het is nu een kleine week geleden dat Capri Sonne van Dinja van Liere naar de Britse dressuuramazone Laura Tomlinson-Bechtolsheimer vertrok. Laura vertelt aan Horse & Hound over de komst van Capri Sonne, inmiddels in de wandelgangen al omgedoopt tot Cass.

capri sonne

Capri Sonne met Dinja van Liere

De zwarte Capri Sonne arriveerde op 15 april  in de stallen van de sympathieke Engelse amazone Laura Tomlinson in Gloucestershire. “Terwijl we op concours waren in Amerika kreeg ik een telefoontje dat er in Nederland een paard te koop stond die we móesten zien”, vertelt Laura tegen Horse & Hound. “Nadat ik video’s heb bekeken, wilde ik hem graag bekijken. Zijn eigenaar, Jan Cees van der Endt, vond het prima om even te wachten, dat vond ik fijn omdat het paard net de Nederlandse titel in de Lichte Tour had gewonnen en er dus veel interesse voor hem was.”

Buitenritje

“Ik was heel erg onder de indruk van hem. Ik had alleen al heel lang geen hengst meer gereden, dus ik probeerde fouten bij hem te vinden, redenen waarom hij niet geschikt zou zijn”, vertelt de Engelse amazone. “Capri Sonne heeft nog niet hoger dan Lichte Tour gelopen, maar hij heeft zeker de juiste instelling, motor en hij voelt alsof hij snel leert. Het ging allemaal heel snel, afgelopen woensdag is hij al bij ons gekomen. Het is vreemd om weer een hengst op stal te hebben, momenteel heb ik verder alleen merries onder het zadel. Maar hij is heel gevoelig en helemaal niet veel hengst. Ondanks dat hij heeft gedekt dit jaar heb ik hem gisteren gewoon meegenomen voor een buitenritje en hij heeft maar één keer gehinnikt.”Cassanova

“De training die hij altijd heeft gehad, is anders dan de onze, maar hij heeft nooit een verkeerde ervaring gehad. Dat is best zeldzaam voor een paard van dit kaliber. Hij heeft plezier in zijn werk en houdt ervan om verwend te worden.” Capri Sonne heeft in Engeland al wel een verandering ondergaan: zijn naam. Laura vertelt dat zijn naam op stal snel veranderde in Cassanova of Cass: “Hij is echt het mannetje tussen alle dames.” Laura wil de zwarte blikvanger graag snel op wedstrijd uitbrengen. “Ik hoop hem snel uit te kunnen brengen in de Lichte Tour en thuis door te kunnen training richting het hogere werk.”

Bron: Horse & Hound/Dressuur

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant