-

Kijktip: Paardendocumentaires met kerst

Totilas Jacques Toffi

Ga jij deze kerst bij familie op bezoek en genieten van te veel eten tijdens kerstdiners? Voor degenen die met kerst tussendoor toch nog iets met paarden willen doen, worden er verschillende paardendocumentaires uitgezonden op televisie.

Eerste Kerstdag

Op 25 december komen er twee documentaires voorbij. Om 12.00 uur kun je de prijswinnende documentaire in New York, ‘The Story of Totilas’ bekijken op Ziggo Sport, kanaal 14. Deze docu gaat over de opkomst en de ondergang, door blessures, hebzucht, mismanagement en intriges, van ’s werelds bekendste dressuurpaard Totilas.
Kijk je liever een tv in de avond? Dan wordt er om zowel 20.00 uur als 23.00 uur ’s avonds de documentaire ‘Obstakels: de wereld van de triatlon voor paarden’ uitgezonden op RTV Oost. Documentairemaakster Annette van Trigt volgde voor deze documentaire acht maanden lang bondscoach Martin Lips en topruiter en zoon Tim Lips in hun voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio.

Tweede Kerstdag

Op 26 december kun je om 11.00 uur de documentaire ‘Gouden Genen’ kijken op Ziggo Sport, kanaal 14.
Deze documentaire gaat over het fokken van Nederlandse springpaarden. Nederlandse springpaarden behoren tot de wereldtop, maar hoe fok je nou een kampioen?Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant