-

Inspiratie voor jou en je paard tijdens de coronacrisis

Arnd Bronkhorst

Veel van onze dagelijkse bezigheden zijn veranderd, of zelfs helemaal weggevallen door de coronacrisis. Voor iedereen die nu wat meer tijd over heeft om op stal door te brengen, staat hieronder een lijst met ideeën.

1. Ruim je kast op

Hier word je blij van, ten minste, als je klaar bent. In veel kasten staan of liggen nog spullen die we vaak helemaal niet meer gebruiken. Er zijn ook kasten waar hele muizenfamilies in leven, genoeg reden om eens grondig de bezem erdoor te halen.

Hier lees je nog een aantal tips voor de grote schoonmaak van je zadelkast.2. Probeer iets nieuws

Heb je al eens samen met je paard een buitenrit gemaakt in het bos? Misschien wil je het eerst eens proberen met anderen, of wordt het tijd dat jij eens alleen gaat met je viervoetige vriend? Hoe dan ook, dit is de tijd om dat te proberen. Bij de nieuwe Bit die op 16 juni verschijnt, vind je een uitgebreid artikel en complete minigids over buitenrijden!

3. Leer je paard op een andere manier kennen

Rijd je normaal altijd veel wedstrijden, dan heb je tijd voor andere zaken. Je kunt werken aan de vertrouwensband met je paard door bijvoorbeeld aan grondwerk te beginnen, een andere discipline te proberen, zelf een ‘schrikparcours’ uit te zetten in de bak, of te oefenen met inladen op de trailer. Wie weet brengt deze periode jullie dan wel heel veel goeds!

4. Verdiep je in je paard

Wat is de voorkeurskant van je paard en hoe kan je beide kanten goed trainen? Of weet jij hoe je het beste je paard kan koelen met dit warme weer? Wanneer je tijd over hebt, kun je altijd zoeken in het online archief van Bit en meer over een onderwerp leren!

5. Tijd voor een fotoshoot

Een fotoshoot kun je altijd plannen, dus ook nu op anderhalve meter afstand. Nu alles weer mooi groen plus een zonnetje heb je de ideale omstandigheden voor een prachtige foto! Je hebt ook lekker de tijd om van te voren je paard (en jezelf) een grondige opfrisbeurt te geven 😉

Bekijk hier tips voor de voorbereiding van de fotoshoot.

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant