031218580_ABFweb
031218580_ABFweb

Hippische stijl in huis

Nieuws

De paardensport is een klassieke sport en wordt daarom vaak als inspiratiebron gebruikt in mode en styling. Je kan je misschien die winter wel herinneren dat opeens iedereen met ‘paardrijlaarzen’ rondliep, terwijl jij al jaren vreemd werd aangekeken als je op je rijlaarzen (inclusief sporen) de supermarkt binnenliep. Vooruit, misschien waren jouw rijlaarzen wel wat viezer dan die ‘neppe’ exemplaren, maar toch. De hippische stijl is ook populair in woonwinkels en kan een mooi accent toevoegen aan jouw interieur. Hieronder lees je verschillende tips voor het in huis halen van een beetje ‘stable style’!





  • Stijl




Beslis eerst welke hippische stijl je het mooist vindt: een western of Spaanse stijl is bijvoorbeeld heel anders dan een meer klassieke Engelse stijl. Door te focussen op één of twee disciplines creëer je eenheid in je interieur.


  • Kleur




Kies een kleurenpalet, gebaseerd op de stijl die je mooi vindt. Over het algemeen passen aardse kleuren het beste bij een ‘equestrian style’, maar rood, blauw en groen kunnen ook goed.


  • Basis




Begin bij de basis: denk verder dan alleen woondecoratie. Meubels hebben een grote invloed op het interieur en een metalen Ikea-bed past nou eenmaal, over het algemeen, minder goed binnen deze stijl dan een antiek mahoniehouten kast.


  • Details




Dan de details: dit is het makkelijke gedeelte, er is namelijk meer dan genoeg te koop. Kussentjes, lampenkappen, prenten en schilderijen, servies: op Google vind je het allemaal. Maar ga zeker ook zelf aan de slag! Ben je niet zo creatief? Oud tuig oppoetsen en op een mooi haakje hangen/over een stoere kruk leggen zou iedereen moeten lukken ;) Er hoeft trouwens niet overal een paard op te staan, ook bepaalde printjes of details kunnen bijdragen aan een hippische stijl; denk aan ruitjes, brede strepen en riempjes.


  • Persoonlijk




Tenslotte, maak het persoonlijk! Uiteindelijk zijn de leukste accenten in huis de persoonlijk tintjes. Laat een foto van jou en je paard vergroten, maak een collage van al je lintjes of bewaar je paard zijn ijzers om te gebruiken als wanddecoratie.


  • Inspiratie




Online kun je ontzettend veel inspiratie opdoen, meld je bijvoorbeeld aan op Pinterest. Laat je vooral ook inspireren door je eigen stal en ga eens op bezoek bij andere mooie stallen. Kastelen en landhuizen zijn trouwens ook goede inspiratiebronnen als je voor een wat ouderwetse stijl wilt gaan. Maar durf vooral ook je eigen stijl te kiezen! Heb jij je huis ingericht gebaseerd op je hobby? Laat een foto achter in de reacties en inspireer anderen!

Bron: Bitmagazine.nl