-

Halloween met paardachtig tintje

skelet halloween show Arnd Bronkhorst

Het is bijna 31 oktober. Dat betekent maar één ding: Halloween! Een gruwelfeest waarbij kinderen verkleed langs de deuren kunnen gaan, maar er ook veel leuke Halloweenfeestjes worden georganiseerd. Aangezien alles leuker is met een vleugje paard, kun je met de volgende tips Halloween extra leuk maken.

1. Pompoen voor jou en je paard

Van een uitgeholde pompoen kun je de meest gekke en enge creaties maken. Wat dacht je van een eenhoornsilhouet of een paardenskelet.  Een theelichtje er in en gruwelen maar.

Gooi het vruchtvlees van de uitgeholde pompoen niet weg! Dit kun je aan je paard geven als lekkernij. Pompoenen zijn een grote bron van voedingsstoffen, ze bevatten veel vitamine A en E, foliumzuur en vezels. Daarnaast kun je na Halloween de pompoenlantaren als eetbaar speeltje aan je paard geven.

2. Griezelige decoratie

Lege groente- en jampotjes zijn leuk om te gebruiken als decoratie. Spuit of verf de potjes in een mooi kleurtje. Vervolgens kun je een leuk paardenfiguurtje uit zwart papier knippen en dit op het potje plakken. Theelichtje er in, aansteken en klaar. Leuk om het huis mee te decoreren of om neer te zetten langs de oprijlaan.

3. Geen zebrastrepen, maar botten

Laat de voorbijgangers schrikken door geen zebrastrepen, maar het skelet op de paarden te tekenen. Het mooiste is natuurlijk om hiervoor een zwart of donker paard met een wit skelet uit te rusten, al is een schimmel of licht gekleurd paard met een zwart skelet ook wel erg angstaanjagend. Pas op dat je hierbij geen verf of producten gebruikt die schadelijk zijn voor de huid of vacht van het paard. Een veemerkstift, stoepkrijt of vingerverf zonder parabenen en conserveringsmiddelen zijn het meest geschikt.

4. Origineel kostuum

Nu de paarden er griezelig bij staan en de griezelige decoratie klaar is, is het tijd om jezelf een Halloween make-over te geven. Je kunt natuurlijk kiezen om te gaan als zombieruiter; Paardrijkleding met ‘bloedvlekken’ en een gezicht als een zombie. Of wat dacht je van een griezelige eenhoorn.

5. Griezelige snacks & drinken

Heb je weleens van die smerige vergeten watertroggen met groen water en beestjes gezien? Maak grote kannen met groene ranja, een paar rode snoep slierten er bij in en het lijkt net behekst groen water met vieze wormen.

Daarnaast kun je lekkere griezelige koekjes maken. Voeg donkere kleurstof toe aan het deeg of maak chocolade koekjes. Gebruik paardenvormpjes om er mooi paardvormige koekjes van te maken. Vervolgens kun je met gesmolten witte chocolade of decoratiestiften een soort skelet op de paardenkoekjes tekenen.

Ook is het leuk om heksenbezems te maken van kaas en zoute stokjes. Een simpele maar leuke snack. Maak van een blokje kaas de bezemkop door de kaas voorzichtig te “strippen”, vervolgens druk je een zout stik er in en voilà daar is je bezem.

Met een beetje creativiteit kan aan elk klein dingetje een paardachtig tintje worden gegeven. Griezelig creatief is de sleutel tot succes 😉

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant