Verzorging paard
Verzorging paard

Wat paardenmensen heel normaal vinden

Fun Opvallend

We verzorgen, vertroetelen en verwennen onze trouwe viervoeters tot we er bij neer vallen. We zijn gek op ze. Ze verdienen onze stortvloed aan liefde en aandacht ook absoluut. Maar, geef toe: als het op onszelf aankomt, lopen we soms toch wat de kantjes eraf.

1. Nieuwe ijzers, oude laarzen

Je paard: krijgt elke acht weken nieuwe ijzers. Jij: checkt in de tussentijd elke dag de hoeven van je paard op afgesleten randen. Ondertussen loop jij de afgelopen twee jaar in hetzelfde versleten paar laarzen (en je moet nodig wat doen aan het gat in de zool).

2. Indrukwekkende garderobe vs oude slobbertrui

Je paard: heeft een volledige garderobe met waterbestendige dekens, fleecedekens, staldekens, peesbeschermers, bandages, zadeldekjes en halsters. Jij: draagt dag in dag uit je vaders oude (maar oh-zo-warme) jas en hebt één ‘goede’ spijkerbroek waar je het hooi vanaf probeert te houden.

3. De beste zorg vs een pleister

Je paard nieste? EN rolde, op dezelfde dag? Je belt meteen de veearts. En de chiropractor, voor de zekerheid. En ja, je bent er redelijk zeker van dat je inderdaad je vinger hebt gebroken vorige week toen het hek er op dicht zwaaide, en het ziet er een beetje zwart uit, maar je hebt er een pleister omheen gedaan en je hebt écht geen tijd om langs de spoedeisende hulp te gaan. Komt wel goed, en je kan nog steeds je rijhandschoentjes aankrijgen.

4. Gebalanceerd dieet, of niet?

Je paard: krijgt zorgvuldig samengesteld, afgewogen en door de voedingsdeskundige aanbevolen hoeveelheden voer, die precies passen bij zijn specifieke behoeften. Jij: werkt een kom soep naar binnen, hangend boven de gootsteen in de keuken. En je had geen tijd om de soep goed op te warmen.

5. Stylish paard, niet zo stylish mens

Je moet er niet aan denken om je paard te rijden met een dekje dat niet matcht met de bandages. Als je partner echter voorzichtig voorstelt of het misschien een goed idee is om je laarzen en fleece trui te verwisselen voor andere kleding als jullie naar een restaurant gaan, staar je hem met open mond aan.

6. Wie een mooi paard wil hebben, moet pijn lijden

Je paard: is gepoetst, gewassen en verzorgd tot hij er bijna aan onderdoor is gegaan. Zijn hoeven zijn ingeolied, zijn kin, vetlokken en staart zijn getrimd en zijn vacht glimt je tegemoet. Jij: bent te moe om te douchen als je thuis komt, of ook maar de stront onder je nagels vandaan te peuteren.

Bron: Horse & Hound