Verzorging
Verzorging Foto: Arnd Bronkhorst | Arnd.nl

De voordelen van een leasepaard

Fun Opvallend

Wel de lusten, maar niet de lasten zou je kunnen zeggen. De voordelen van een eigen paard, maar niet de nadelen. Je kunt met een paard trainen, maar hoeft je verder niet druk te maken over de verzorging. Klinkt ideaal toch? Hieronder staan de voordelen op een rijtje.

Timemanagement

Wanneer je te weinig tijd hebt voor een eigen paard en een verzorgpaard, kan een leasepaard een uitkomst zijn. Vaak kun je met de staleigenaar bespreken op welke dagen jij wilt komen rijden. Met een verzorgpaard ben je vaak afhankelijk van de eigenaar. 

Verder wordt er vaak verwacht bij een verzorgpaard dat je ook de stal uitmest en andere stalklussen uitvoert. Bij een leasepaard hoef je meestal niets te doen, maar mag je natuurlijk meehelpen wanneer je dit leuk vindt en tijd hebt :-)

Geen extra kosten

Wanneer je een eigen paard hebt, komen er vaak extra kosten bij kijken. Wanneer je een leasepaard hebt, spreek je vaak een vaste prijs per maand of per kwartaal af. Zo weet je altijd wat je precies kwijt bent en heb je nooit onverwachte dierenarts of hoefsmid kosten.

Vrijheid

Wanneer je een eigen paard hebt, betekent dat een grote verantwoordelijkheid. Wanneer je op vakantie gaat, moet je zorgen dat je paard goed ondergebracht is. Terwijl je met een leasepaard makkelijk nog een last-minute kunt boeken omdat de eindverantwoordelijkheid bij de eigenaar ligt.

Wedstrijden

Met een leasepaard kun je vaak ook meedoen met FNRS of KNHS wedstrijden. Zo kun je toch je wedstrijdambities najagen zonder dat je een eigen paard hebt.

Bron: Bit & Cap