Cover Bit 262 liggend
Cover Bit 262 liggend

Vernieuwde Bit 262

Fun

Bit is vernieuwd! Vanaf nu is Bit een maatje kleiner, overzichtelijker en makkelijker mee te nemen. Ook is het magazine dikker en gedrukt op houtvrij offset papier. Daarnaast vind je in elke nummer mooie, uitscheurbare fotovellen en een minigids over een specifiek onderwerp. Hieronder een greep uit de artikelen.

Dossier overgewicht

De discussie ruitergewicht leeft als ooit tevoren. Maar wat is zwaar? Wie bepaalt dat? Welke factoren naast ruitergewicht spelen nog meer mee? Daar wordt steeds meer onderzoek naar gedaan.

Help, mijn paard laat zich niet vangen!

Je zal het maar hebben... Iedere keer als je wilt rijden, laat je paard zich niet vangen in de weide. Elke Bit lichten wij een gedragsprobleem uit, die we samen met een gedragsdeskundige tackelen. We trappen af met Paula Hettema en haar merrie Eclaire. Gedragsdeskundige Petra Vlasblom van 2Moons geeft uitleg.

Lesje horseboarden

Oh help! Veilig vanaf haar bureaustoel leek het Bit-redacteur Tamara van de Krol zo’n leuk idee: horseboarden. Het team van Horseboarding Holland is ook direct enthousiast als ze een lesje afspreekt. Maar nu het eenmaal zover is, komen de zenuwen bovendrijven...

Olie voeren, ja of nee?

Olie is een goede energiebron voor paarden die duurprestaties leveren. Bij het voeren van olie is het belangrijk om die langzaam op te bouwen, de juiste olie te kiezen en te controleren of het rantsoen uitgebalanceerd is. Voedingsdeskundige Carina Steendam geeft advies.

Halsstrekken, maar hoe dan?

Lastige oefeningen komen in iedere tak van paardensport voor. Vanaf nu zijn ze geen probleem meer, maar een uitdaging. Bit geeft je tips en tricks om je rijkunst te verbeteren.

EMDR in de buitenlucht

Twee vrouwen te paard. Op de Veluwe. Op een zonnige dag. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het gaat om een ontspannen buitenrit. Schijn bedriegt. Het is een therapiesessie. Trauma’s worden naar boven gehaald. Emoties lopen op. Om vervolgens hun kracht te verliezen. Lees over Eye Movement Desensitization and Reprocessing.

Alles over Centered Riding

Rijden met meer plezier en minder fysieke en mentale spanning, wie wil dat niet? Centered Riding leertje bewust vanuit een uitgebalanceerd lichaam te rijden. Dit zorgt ervoor dat ruiter en paard meer op elkaar ingespeeld raken en in harmonie kunnen samenwerken. En het mooie nieuws: deze manier van rijden is geschikt voor iedere discipline en elk niveau.

Paardrijden in Hyde Park

In de verte steekt een groep mannen op zwarte paarden de weg over. De meesten dragen blinkende, zilverkleurige helmen met rode pluimen. Die steken indrukwekkend af bij hun zwarte jassen met goudkleurige strepen. Het zijn de Horse Guards van de Engelse Household Cavalry die wij vanuit onze zadels zien. Hoe zullen onze paarden reageren?