horsescape 2019 (1)
horsescape 2019 (1)

Enthousiaste deelnemers genieten van HorsEscape 2019

Fun

De tweede editie van HorsEscape was er eentje om van te dromen. In het sprookjesachtige bos rondom de startlocatie Stal Mansour werden de deelnemers vandaag met een warm welkom ontvangen. De prachtige omgeving diende perfect als decor voor het fairytale-thema van het spel.

Teams en prijzen

Voor de tweede keer werd op zaterdag 18 mei 2019 HorsEscape georganiseerd door Bit en Horse & Dog of Course en gesponsord door Equithème. In dit spel moeten de deelnemers hun route vinden door het juist maken of beantwoorden van opdrachten. De drie snelste teams winnen leuke prijzen, dit jaar gesponsord door Equithème. Ook voor het meest origineel verklede team is er een leuke prijs. Dit jaar werd tevens een opdracht gesponsord door Saddle Secure, waarbij het team met de snelste tijd kans maakte op een Saddle Secure Minislot.

De goede en de slechte fee

Aan de start kregen de deelnemers een verhaal te horen over de goede en de slechte fee. ‘Goed onthouden’, werd hen opgedragen. Enthousiast en vol goede moed begonnen de eerste teams aan hun route. Het eerste ‘obstakel’ was de tunnel waar ze onderdoor moesten. Deze tunnel bleek geen moeite voor de stoere paarden en hun ruiters. De weg werd vervolgd naar de eerste opdracht: de slagboom waar allerlei woorden gevormd moesten worden. Moeiteloos vervolgen de teams hun weg.


Door een bos vol groene blaadjes stapten de teams naar weer een opdracht: zoek de sleutel. Welke sleutel is de juiste en geeft toegang tot de vervolgroute? Tussen de met sleutels bezaaide bomen was het voor de teams niet makkelijk om de juiste te vinden en het kistje met de vervolgroute erin te openen. Maar alle teams is het gelukt en relaxed gingen ze verder op pad.

Graven in het geheugen

Na een aantal opdrachten kwamen de paarden met hun ruiters aan bij het waterpunt, waar ze even op adem konden komen. Na een slok drinken galoppeerden de teams over het lange, brede zandpad naar de volgende opdracht. De zinnen van de start moesten de ruiters hier uit hun geheugen opgraven om de weg naar de volgende opdracht te vinden. Serieuze blikken en goede antwoorden gaven duidelijk weer dat de deelnemers goed hebben opgelet. De weg werd vervolgd!

Geduld en geruststelling

Na het oprapen van jute zakken te paard en een fout zoeken werd de tocht voortgezet naar een parcoursje. Een spannende ondergrond, een kleine hindernis en een wapperend vliegengordijn waren toch wel een uitdaging voor de meeste combinaties.

Maar met geduld en geruststelling overtuigden de ruiters hun paarden en konden hun weg vervolgen naar de laatste opdracht. Hier werd getest of de deelnemers onderweg goed hebben opgelet en om zich heen hebben gekeken. Onderweg hing namelijk een rozet met een specifiek dier erin, maar welk dier was dat ook alweer? Na het definitieve antwoord werd het laatste stuk naar de finish zichtbaar.

In volle galop de eindstreep over

Een ontspannen sfeer, vrolijke ruiters en paarden en een lang, breed zandpad spoorden aan tot een eindsprint. In volle galop naderden de deelnemers de finish en kwamen met een glimlach van oor tot oor de eindstreep over.


‘Supergaaf! Volgend jaar weer’, verzekerde een van de deelnemers. ‘Een prachtige route, leuke opdrachten en goede organisatie’, vulde haar teamgenoot aan. Een ontspannen, gezellige sfeer op het startterrein zorgden voor een fijne uitvalsbasis voor én na de rit. Een drankje na de rit in een comfortabele stoel met de teugels van het paard in de hand was een leuk tafereel.

Prachtig aangekleed

Ook de Bit  teams, speciaal voor deelnemers die zelf net geen team konden vormen, waren goed gevuld. Ruiters van jong tot oud vertegenwoordigden deze teams. Uiteraard deden ze hun uiterste best om de opdrachten zo goed mogelijk te maken, net zoals alle andere teams overigens.
Wat opviel waren de mooi aangeklede teams. En niet alleen de ruiters zelf waren prachtig aangekleed met complete jurken, ook de paarden waren helemaal opgedoft met engelenaureolen.

Na de finish zagen sommige deelnemers nog hun kans schoon om een sprongetje over de boomstammen op het startterrein te wagen. Een spectaculair einde met voldane deelnemers en paarden toonden een heerlijk gezicht in het middagzonnetje.

Voor meer foto’s, houd onze Facebookpagina in de gaten!

horsescape 2019 1
horsescape 2019 3
horsescape 2019 4
horsescape 2019 5
horsescape 2019 2