Jolijn en Lien
Jolijn en Lien Foto: Privébezit

Jolijn Nijhuis: “Lien is van alle markten thuis”

Fun Rassen Recreatie

Jolijn Nijhuis en haar negenjarige Lien zijn van alle markten thuis. De Breton-merrie is onder het zadel beleerd, loopt voor de kar, kan crossen, koeiendrijven, is bekend met grondwerk, pijl en boog schieten, lassowerpen én maakte onlangs kennis met het slepen van bomen. En dat terwijl de merrie pas drieënhalf jaar onder de mensen is. 


Foto: Privébezit

Omschakeling

De nu negenjarige Lien is opgegroeid in de Oostenrijkse natuur en kwam drieënhalf jaar geleden bij Jolijn terecht. “Lien is destijds op mijn pad gekomen, omdat het natuurgebied waarin zij stond werd opgeheven en ik op zoek was naar een leuk groot paard. Ze was nog ontzettend groen toen ze bij mij kwam en moest enorm wennen aan het onder de mensen zijn, maar na een half jaar te hebben besteed aan grondwerk en het opbouwen van een goede band, heb ik haar ook onder het zadel opgepakt”, vertelt ze.


Foto: Privébezit

Enthousiast

Weer een half jaar later beleerde Jolijn haar merrie ook voor de kar. Sindsdien ging het snel. “Daarna zijn we bijna alles gaan doen wat je kunt bedenken. Van crossen, buitenrijden en koeien drijven tot bomen slepen; noem het maar op. Zolang je eerlijk bent tegen Lien, doet ze alles voor je. Ze is fanatiek en pakt nieuwe dingen snel op. Als het kwartje eenmaal gevallen is, wordt ze heel enthousiast.”

“Ik heb al aardig wat met haar bereikt en plezier maken staat bij mij absoluut op één, maar Lien wordt dit jaar gedekt, dus ik hoop volgend jaar een leuk veulentje te verwelkomen”, sluit ze af. 


Foto: Privébezit

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding