Hans Peter Minderhoud
Hans Peter Minderhoud

EK: Persoonlijk record voor Hans Peter Minderhoud in Kür

Nieuws

Op de laatste dag van het EK Dressuur in Aken wist Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson zijn persoonlijke record te verbreken met de Kür op muziek. Helaas was zijn score van 82,4% net te laag voor een tweede individuele medaille in deze competitie. Hij behaalde een nette vijfde plaats.


Heel even leek het erop dat Hans Peter net als in de Grand Prix Special een zilveren of bronzen medaille in de wacht ging slepen, met een score die nauwelijks verschilde van die van koploper Isabell Werth. Toen werd hij ingehaald door Kristina Bröring-Sprehe, die in de Special ook het zilver won. Het goud was -ondanks een Kür die niet geheel foutloos te noemen was- opnieuw voor olympisch kampioene Charlotte Dujardin en haar Valegro. Hans Peter en Johnson eindigden uiteindelijk als beste Nederlandse combinatie op een vijfde plaats.

Ondanks tegenslagen als ziekte en de diskwalificatie van Edward Gal tijdens de Grand Prix Special, verloopt het CHIO Aken op medaillegebied voorspoedig voor de Nederlandse ruiters. Het dressuurteam verdiende een gouden medaille, Hans Peter een bronzen medaille en ook het reiningteam wist een historische bronzen medaille te behalen. Vanaf woensdag 19 augustus komen de Nederlandse springruiters in actie.

[gallery link=”file” ids=”https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2015/08/arndnl_ABF9992.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2015/08/arndnl_ABF9377.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2015/08/arndnl_ABF9337.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2015/08/arndnl_ABF1228.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2015/08/arndnl_ABF00361.jpg|”]
hans peter
Hans Peter Minderhoud
Diederik van Silfhout
Diederik van Silfhout
Beloning na de Kur
Hans Peter en de knappe Johnson