-

Een brief van je trouwe viervoeter

Viervoeter Frank Sorge

Niet alleen jij hebt grootste plannen voor het nieuwe jaar. Maar ook je paard is van plan er een onvergetelijk jaar van te maken.

Lief baasje,

Ik weet dat ik dit jaar ontzettend braaf ben geweest. Ja, we hadden zo af en toe een klein meningsverschil. Bijvoorbeeld toen dat grassprietje wel heel hard aan het waaien was. En die eend die me wel heel dreigend aankeek. Of toen ik tijdens onze dressuurproef de jury liet zien hoe flexibel ik ben, en dat op de middellijn… Hoe dan ook, het goede nieuws is dat ik heb besloten om me nog perfecter te gaan gedragen komend jaar.

1. Ik zal je helpen je extra kerstkilo’s te verliezen

Al dat extra gewicht moet ik ook meedragen, dus zal ik je persoonlijke trainer worden. Ik zal ervoor zorgen dat je een aantal extra rondjes mag rennen in het land voor je me kunt vangen.

2. Ik zal de volgende keer dat je me op wedstrijd meeneemt showen

Je wilt natuurlijk maar al te graag dat ik m’n voetjes in de lucht gooi als we op wedstrijd zijn. Zover ik heb begrepen word jij er heel gelukkig van als ik precies dan mijn uiterste best doe. Het kan er dan alleen wel op neerkomen dat ik mezelf eerst vakkundig bevrijd en dan vervolgens met de staart op m’n rug rondjes over het terrein loop. Maar hey, ik ben een artiest en ik heb geen controle over wanneer de drang om mezelf uit te drukken toeslaat. Picasso zei dat, weet je. (Picasso het renpaard, natuurlijk)

3. Ik zal je helpen met het uitmesten van mijn stal

Al dat gezeur en gemopper van jou als je mijn stal aan het uitmesten bent is niet goed voor je humeur. En aangezien ik je toch liever vrolijk dan chagrijnig op m’n rug heb, zal ik je maar een handje helpen. Ik zal mijn mest verstoppen onder het stro, dan valt het wat minder op en lijkt mijn stal net schoongemaakt. Scheelt weer voor jou. En als ik je echt een plezier wil doen poep ik in mijn waterbak. Netheid ligt naast godzaligheid, dus dat maakt me praktisch een heilige.

4. Ik zal je niet laten intimideren

Elke week komt er een persoon die zo hard en naar tegen ons schreeuwt. Ze probeert vast je geest te breken. Ik voel je bijna snikken als ze weer naar je schreeuwt dat dat toch echt geen volte van 20 meter is. Het is mijn taak je te beschermen tegen onnodige wreedheid. Indien nodig sla ik op de vlucht en spring ik uit de baan.

5. Ik zal mijn springvaardigheid oefenen

Jij steekt tijd en moeite in mijn training, dus zal ik dat ook doen. In mijn vrije tijd zal ik mijn springvaardigheid oefenen door herhaaldelijk over het hek van het land heen te springen. Als jij er dan toevallig ook bent kunnen we samen trainen door mijn training te combineren met jouw training, de nummer 1 van mijn voornemens. Graag gedaan.

Liefs,

Je liefste paard, die nu toch wel een extra wortel verdient. 😉

Gebaseerd op: Horse and Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant