stalhulp
stalhulp

Dus jij wilt werken op een stal?

Nieuws

Het klinkt als een droom: stage lopen of werken als stalhulp, ruiter, of groom op een topstal. Maar: bezint eer ge begint. Want sommige dingen klinken mooier dan ze zijn!



Gebrek aan geld


Als je aan de gang gaat op een stal om rijk te worden, denk dan nog maar eens een keer goed na. Het grootste deel van je tijd krijg je gewoon zakgeld of niets omdat je er tegen kost en inwoning werkt en je er je paard kwijt kunt. Zorg dus dat je weet waar je aan toe bent voordat je begint aan een nieuwe baan.

Zeg je sociale leven maar gedag


Er zal niet langer tijd zijn voor een sociale leven naast je baan of stage. Je werkt bijna alle dagen van de week en als je geluk hebt heb je eens een vrije avond, maar dan ben je waarschijnlijk veel te moe om wat te ondernemen.

Verwacht niet dat je je eigen paard rijdt onder werktijd


Want dat is op de meeste stallen dus niet de bedoeling. Je eigen paard doe je in je eigen tijd.

En denk ook maar niet dat je op die tophengst mag


Fantastisch! Je mag werken op je droomstal tussen de duurste hengsten van het land. Maar dat wil niet zeggen dat je ooit op de rug van een van hen zult zitten. Oh en als het al gebeurt is het niet al die uren hard werk waard hoor ;-)

Bereid je voor op teleurstellingen


Soms belooft je baas je iets en komt hij dat niet na. Die dingen gebeuren. Raap jezelf bij elkaar en ga weer door.

Denk maar niet dat je keer op keer schouderklopjes krijgt


Je hebt het gangpad tot het laatste kruimeltje schoongeveegd of kei hard gewerkt op een wedstrijd, maar ga niet zitten huilen als je niet de waardering krijgt die je verdient. Sommige baantjes zijn gewoon ondankbaar, maar als je baas dan wel een keer ‘dank je’ zegt dan is het natuurlijk nog veel meer waard!

De accommodatie


Als je een woning bij je baantje krijgt wordt er vaak van je verlangt dat je bij de rest van het personeel slaapt. Heb ze lief of haat ze, je zult helaas om moeten leren gaan met hun slingerende sokken en oorverdovende gesnurk. Maar aan de andere kant kun je er wel vrienden voor het leven maken!

Vrije dag? Welke vrije dag?


De meeste stallen verwachten dat je zes dagen per week werkt en als je je eigen paard uitbrengt dan wordt dat gezien als je vrije dag. Maar in het wedstrijdseizoen kan het zomaar zo zijn dat je op die vrije dag meegaat op wedstrijd omdat er handen tekort zijn. Onthoud dat je dit werk doet omdat je ervan houdt, ook al ben je het grootste deel van de tijd uitgeput. Maar hopelijk is het het waard!

Gewaardeerd worden


Als je kei hard hebt gewerkt en je werk wordt beloond, dan is het natuurlijk alles waard. Niets is een beter gevoel dan weten dat je deel uitmaakt van een succes!

Bron: Horse and Hound