-

Doe paardendingen maar zonder paard

Arnd

We leven in een rare tijd, een crisistijd mogen we wel zeggen. Hierdoor kunnen we niet zoveel van onze paardenvrienden genieten zoals we graag zouden willen. Daarom wat extra inspiratie voor leuke paardendingen die je kunt doen zonder paard, maar met je paard in gedachte.

Volg online trainingen

Gelukkig leven we wel in een tijd met goede toegang tot het internet. Daarom kan je ervoor kiezen om nu een online training te volgen. Er bestaan in allerlei soorten en maten online trainingen die je alles over het paard en paardrijden kunnen leren. Misschien heb je er normaal gesproken niet zoveel tijd voor en nu juist wel! Zo ben je toch bezig met je hobby en het vergroten van je (paarden)kennis zonder dat je op het paard zit.

Kijk je favoriete paardenfilms

Als je dan toch zoveel mogelijk binnen moet blijven en tijd zat hebt om voor de tv te hangen, kijk dan naar je favoriete paardenfilms. Haal Black Beauty nog eens uit de kast of misschien hou je meer van animatie, dan heb je aan Spirit een goede film. Wil je wel eens zien hoe een paardenrace eraan toe gaat in de film? Kijk dan naar de films Hidalgo of Secretariat. Veel bingewatch-plezier!Zoek je paardendingen uit

Je hebt veel tijd en de lente staat voor de deur, dat betekent: opruimen! Zoek je paardendingen die op zolder staan uit en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Of gooi je oude dekjes over de schutting naar je buurmeisje die net begonnen is met paardrijden. Natuurlijk kan je je goede spullen ook nog kwijt op marktplaats. Hou daarbij wel de aangepaste maatregelen in de gaten die gelden in verband met de crisis.

Was je dekjes

Elke keer als je gaat rijden heb je er weer één nodig: een zadeldekje. Maar nu kan je ze misschien eens lekker wassen. Er is genoeg tijd om ze uitgebreid te ontharen, in de wasmachine te gooien en vervolgens te laten drogen zonder dat je ze de volgende dag weer nodig hebt. Tegen de tijd dat je weer uitgebreid kunt paardrijden heb je het maar klaar liggen.

YouTube is je vriend

In deze tijden is YouTube je beste vriend. Je kan mooi eens kijken hoe die topruiters nou hun paarden verzorgen, wat leuke oefeningen zijn om straks met je paard op te pakken of hoe je nou die perfecte houding gaat krijgen. Er staat uren, dagen, maanden aan kijktijd op YouTube en voor iedereen is er wel leuke content te vinden over paardrijden en paarden. Mooi om je kennis weer te verbreden en daarmee aan de slag te gaan als het weer kan! Je kan ook vragen aan de manege waar je rijdt of ze een filmpje willen maken hoe het nu met de paarden gaat als jij niet langs komt.

Werk aan je core-stability

Blijf wel fit in de tijd dat je minder rijdt. Doe oefeningen waarmee je jezelf blijft trainen. Als je niet meer in vorm bent wanneer je gaat rijden,  gaat dat ten koste van je rijvaardigheid. Ook hiervoor geldt dat YouTube je best vriend is. Zoek video’s of artikelen over Ruiterfitheid. Daarin vind je oefeningen die je thuis kunt uitvoeren en die je fit houden.

Leer je volgende proef vast uit je hoofd

Wil je straks weer wedstrijd rijden wanneer het weer mag? Zorg ervoor dat je je proef uit je hoofd weet. Nu is de tijd om deze alvast uit je hoofd te leren. Of ga naar buiten en teken de rijbaan op de stoep met stoepkrijt. Dan kan je de proef ook vast lopen, dat helpt je bij het onthouden van de volgorde van oefeningen. Iemand uit je gezin zou de proef even kunnen voorlezen, zodat je de volgorde alvast even gelopen hebt voordat je alles uit je hoofd leert.

Hopelijk gaan deze tips je door deze tijd heen helpen. Naast het kijken naar de foto’s van je favoriete paard kan je al deze tips thuis uitvoeren. Je mag ons natuurlijk altijd even laten weten welke paardendingen jouw favoriete zijn in deze tijden?

Bron: bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant