-

Dilemma’s van het Hollandse weer

Lisa Dijk

Het veranderlijke Hollandse weer kan ons soms behoorlijk wat hoofdpijn bezorgen. In ons kikkerlandje kan het weer van de een op de andere dag omslaan. Was het een week geleden nog dertig graden, dan kan het de week daarna zomaar vijftien graden koeler zijn. Een kleine opsomming van ‘problemen’ waar wij paardenmensen tegenaan lopen met deze temperatuursschommelingen.

Dekens

’s ochtends en ’s nachts kan het ijskoud zijn, terwijl het rond het middaguur bloedheet is. Natuurlijk snel jij het liefst meteen naar je trouwe viervoeter om zijn dekentje op of af te doen, maar dat laten onze drukke levens helaas niet altijd toe. Deken op, deken af, het blijft een dilemma. Misschien tijd voor een cabrio deken?

Vliegenmaskers en -dekens

Met de hoge zomerse temperaturen zwermen de vliegen om onze vrienden heen. Een vliegenmasker en/of vliegendeken is dan natuurlijk een uitkomst. Maar na een plotselinge bui zijn deze hulpmiddelen ineens een stuk minder prettig voor je paard.

Naar binnen of naar buiten

Het vorige probleem brengt nog zo’n dilemma met zich mee. ’s ochtends schijnt het zonnetje en dan is het toch heerlijk als je paard kan genieten van de groene weides? Vervelend als dikke wolken zich later op de dag samenpakken voor een flinke stortbui. Kies je voor een dagje op stal of het natte pak?

Timing

Je staat op het punt om op te stappen als je een grote donkere wolk ziet naderen. Volgens de buienradar heb je nog precies twintig minuten voordat het geweld losbarst. Je instructeur vertelt je altijd dat kwaliteit boven kwantiteit gaat dus ready, steady go!

Wandelend weerstation

Als een van je vrienden benieuwd is naar de weersverwachting voor de komende week, kunnen ze altijd bij jou terecht. Jij bent namelijk een wandelend weerstation. Je weet exact wanneer de weergoden jou en je paard gunstig gezind zijn.

Wat trek je aan?

Natuurlijk staat ons paard altijd op nummer een, maar ook voor onszelf is het Hollandse weer niet altijd een pretje. Wat doe je aan als je gaat rijden? Een T-shirt of een lekkere warme trui? Dit dilemma zorgt ervoor dat je of A. staat te bibberen tijdens het opzadelen of B. met klotsende oksels de training doorstaat.

Bron: Horse & Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant