-

De jury voor je winnen als een pro

Arnd Bronkhorst

Sommige zeggen ‘Blind them with bling’ maar je kunt de jury natuurlijk ook nog op andere manieren voor je winnen. Hieronder een aantal suggesties die zorgen voor een win-win situatie. Het is prettiger voor de jury om naar een blije combinatie te kijken en wie weet worden jouw fouten wel iets minder hard afgestraft. 😉

1. Glimlach

Laat de jury zien dat je ontspannen en zelfverzekerd bent. Je ziet er gelukkig uit terwijl je op je paard rijdt, iets wat alle juryleden graag zien.

2. Maak een goede eerste indruk

Laat de beste bewegingen van je paard zien om het oog van de jury te vangen. Je hoeft niet gewoon in een rechte lijn door de arena te draven, laat wat extra oefeningen zien voor je proef begint om je paard te laten zien.

3. Wees zelfverzekerd

Wanneer je nu nog je paard wilt corrigeren, is het altijd beter om dit te proberen op een moment dat je minder duidelijk zichtbaar bent voor de jury. Je wilt er op dit moment uit zien alsof je klaar bent voor je proef na een geweldige warming-up.

4. Wees voorbereid

Je paard kan gespannen raken wanneer je de losrijbak verlaat. Maak een plan om hiermee om te gaan, overgangen zijn bijvoorbeeld een geweldige manier om je paard gefocust en ontspannen te houden. Je paard kan voelen wanneer je gespannen bent, dus probeer zelf te ontspannen. Geniet van je moment tussen de hekjes, het duurt maar zeven minuten. Voor je het weet is het alweer voorbij!

5. Beloon je paard!

Geef je paard een schouderklopje en laat zien dat je tevreden bent met de inzet van je paard. Een jury ziet graag een vrolijke ruiter met een blij paard, ‘happy athletes’.

Bron: Horse and Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant