-

De 11 slechtste excuses om geen cap te dragen

Jacques Toffi

Het grootste gedeelte van ons weet intussen wel hoe belangrijk het is om een cap te dragen, maar er zijn nog steeds mensen eigenwijs. De volgende keer dat de capdiscussie ontstaat, gebruik jij de volgende argumenten van Horse Junkies United!

1. ‘Ik kan geen passende cap vinden’

Hallo, ben je weleens in een ruitersportzaak geweest? Ze hebben tegenwoordig zoveel verschillende soorten en maten, zelfs voor jouw hoofd zit er een bij 😉 .

2. ‘Ik geef teveel geld uit aan de kapper om mijn kapsel te laten ruïneren door een cap’

Het mooie aan honderden euro’s uitgeven aan nep haar, is dat je het op elk moment weer opnieuw kan kopen! En vraag je maar eens af, wat is je meer waard? Een goed kapsel of een leven zonder hersentrauma….

3. ‘De kleur past niet bij mijn outfit’

Een typisch geval van divagedrag. Caps zijn er in alle soorten en maten en de echte diva heeft er dan ook genoeg om te matchen bij álle outfits. Een cap met steentjes, lak of gewoon een basic model – voor elke dag is er een.

5. ‘Het is te heet om een cap te dragen’

Als je het heet hebt, moet je gewoon wat meer drinken. Dan zweet je meer en koel je dus af. Die paar warme dagen zijn echt geen excuus om je cap af te laten. Daarnaast zijn er tegenwoordig supermoderne, goed geventileerde caps verkrijgbaar.

6. ‘Anderen dragen hem ook niet’

Als het bij jou op stal normaal is om geen cap te dragen, wil dat niet automatisch zeggen dat jij het ook niet hoeft te doen. Ga eens tegen de stroom in en wees verstandig, een betere wereld begint bij jezelf, toch?

7. ‘Mijn haar gaat ervan stinken’

En daar hebben ze dus shampoo voor uit gevonden. Geen douche in de buurt? Tip: er is tegenwoordig zelfs droogshampoo!

8. ‘Mijn dressuurhoedje was super duur, dus ik ga hem dragen ook’

Je moeder betaalde zich in de jaren ’70 scheel aan haar felgekleurde broekpak, maar die draagt ze nu toch echt niet meer…

9. ‘Een cap staat niet mooi op de foto’s’

Zoals scheenbeschermers en noppen bij voetbal horen, hoort een cap bij het paardrijden. Neem het maar aan: ook op foto’s staat het gewoon raar als je geen cap draagt tijdens het rijden. Er mist iets. Als Barbie zonder Ken.

10. ‘Ik krijg er hoofdpijn van’

Ja, en van het dragen van hakken krijgen we pijn aan onze voeten. Maar elke vrouw moet toegeven ze toch elke keer weer aan te doen. Waarom doen we dat niet met een cap? En als vrouw zijnde weten we ook dat we eens in de zoveel tijd langs een wonderbaarlijk paar hakken komen dat niet pijn doet aan onze voetjes. Eye-opener: dat geldt ook voor caps.

11. ‘Ik val er echt niet af hoor!’

Het werkt vast ook met snowboarden. Jij hoeft niet rekening te houden met vuilcontainers, plastic zakken, opvliegende eenden, vrachtwagens, loslopende paarden en blaffende honden, omdat je paard helemaal perfect luistert en nergens van schrikt. Want dat doet ‘ie écht nooit! Wake-up! Paarden blijven vluchtdieren en houden er echt geen rekening mee dat jij je butsmuts niet op hebt.

Bron: Horse Junkies United

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant