-

Celebs besmet met het paardenvirus

Je ziet het misschien niet iedere avond in RTL Boulevard voorbij komen, maar er zijn eigenlijk best veel celebs die het paardenvirus te pakken hebben. Kende jij bijvoorbeeld deze al?: 

 1. De Britse Koningin Elizabeth rijdt op 93-jarige leeftijd nog regelmatig paard. Met name op haar favoriete Fell pony Carltonlima Emma. Bovendien is ze beschermvrouwe van het Fell Pony stamboek en fokker van het beschermde inheemse ponyras Highland Pony. 
 2. Actrice Julia Roberts heeft sinds jonge leeftijd een passie voor barrel racing. In New Mexico heeft ze een eigen ranch. Daarnaast verbleef ze meerdere weken in Mongolië om een documentaire te maken over de wilde paarden en nomaden in Mongolië. 
 3. Lady Gaga kreeg ooit de merrie Arabella als verjaardagscadeau van haar record label. Later kocht ze er de hengst Tigger bij. Begin 2019 moest ze afscheid nemen van Arabella, die ernstig ziek was. Rijlessen heeft Gaga nooit gehad, maar dat weerhield haar er niet van om zonder zadel rond te galopperen op haar merrie. 
 4. Kaley Cuoco, Penny van de Big Bang Theory, pakt ook graag een parcourtje. Ze was zestien toen ze begon met rijden. Kaley is getrouwd met Karl Cook en heeft meerdere paarden op stal staan. Bekijk een kleine impressie.
 5. Acteur Viggo Mortensen is een groot paardenliefhebber en adopteerde meerdere paarden uit de films waarin hij speelde. Hij kocht de twee paarden waarop hij reed in The lord of the rings, Uraeus en Kenny, en zijn vierbenige co-star TJ in de film Hidalgo.
 6. Robert Redford, regisseur van The Electric Horseman, The Horse Whisperer en producent van The Mustang, had als tiener een baantje bij een paardenstal en raakte gefascineerd door paarden. Na het afronden van de film The Electric Horseman, kocht Redford het paard Let’s Merge (Rising Star in de film). Hij had Let’s Merge achttien jaar en toen zijn trouwe ros overleed is het begraven op zijn grond in Utah.  
 7. ‘Material girl’ Madonna begon met rijden toen ze een jaar of veertig was. Samen met haar zoon maakt ze nog wel eens op ritje. Op haar 47e verjaardag in 2005 stapte ze op een onbekend paard en maakte een lelijke val, waardoor ze acht botten brak. Ook in 2009 viel ze van haar paard, maar dit keer hield ze er gelukkig alleen wat blauwe plekken aan over. Schijnbaar schrok het paard van paparazzi in de bosjes.
 8. Acteur Johnny Depp heeft in meerdere films paardgereden en zou de stunts vanaf de paardenruggen ook voornamelijk zelf doen. In de film Sleepy Hollow rijdt hij op het eenogige paard Goldeneye (genaamd Gunpowder in de film), dat hij na afronding van de film adopteerde. 
 9. Paul McCartney en de rest van het gezin, zoals dochter Stella McCartney, zouden ook gek zijn van paarden. Hij heeft dan ook meerdere paarden op zijn ranch in Arizona. 
 10. Actrice Gillian Anderson, ofwel Scully uit de serie X-Files, zou ook fervent paardenfan zijn en meerdere paarden hebben lopen op haar ranch. 
 11. Ook Mary-Kate Olsen schuwt een springparcours niet. Ze reed bijvoorbeeld in 2014 mee in de Hampton Classic show in New York.
 12. Jamie Foxx reed zijn eigen paard, een ruin genaamd Cheetah, in de film Django Unchained. Het paard was een verjaardagscadeau in 2009. Jamie overtuigde Quentin Tarantino hem de hoofdrol te geven in Django Unchained door te vertellen dat hij kon paardrijden en zelf een paard had. Die rol had hij dus zo in de pocket!

Ook veel van onze Nederlandse sterren blijken paardengek te zijn:

 1. Britt Dekker staat natuurlijk met stipt op één als het gaat om bekende Nederlanders die besmet zijn met het paardenvirus. Britt heeft meerdere paarden waarmee ze dressuur rijdt, zoals de merrie Eve, de Friese ruin Vito en haar nieuwste aanwinst: de PRE hengst George.
 2. Natuurlijk mogen we Henny Huisman en zijn Fries Snuitje niet vergeten. Misschien ken je het liedje nog dat hij zong over zijn trouwe ros? Snuitje overleed in 2012 en is 26 jaar oud geworden. 
 3. Prinses Beatrix is een echte paardenliefhebber. Oké het is misschien een inkoppertje, maar zeg je Oranjes dan zeg je paarden!
 4. Zanger Douwe Bob kocht in 2016 de toen driejarige Friese hengst Presley. Zijn bewondering voor het Friese paard werd aangewakkerd toen hij voor een promotievideo voor het Eurovisie Songfestival plaatsnam in het zadel van de Friese hengst Limited Edition. Douwe Bob trad overigens ook op tijdens de Friesian Proms en vond het fantastisch om zo zijn passies voor zang en paarden te kunnen combineren. Inmiddels is Presley verkocht aan Cecile de Boer.
 5. Quinty Trustfull reed jarenlang paard en heeft zelfs aan voltige en cross gedaan. Voor het programma ‘Ik kom bij je eten’ interviewde ze ooit Anky van Grunsven en Adelinde Cornelissen. Op beide stallen mocht ze toen ook even in het zadel klimmen. Anky kwam trouwens een keer naar Koffietijd met haar paard Nelson.
 6. Pianist Wibi Soerjadi sprong op Horse Event 2010 óver een piano in plaats van erachter plaats te nemen. In datzelfde jaar kocht hij de springpony Niska, via Anky van Grunsven. In 2018 debuteerde hij in het M en sprong hij een foutloze ronde met zijn paard Flashback. 

En zo zijn er nog wel een paar bekende paardengekken te noemen. Ken jij er toevallig nog meer?

Bron: www.ranker.com, www.fei.org, www.townandcountrymag.com, www.manegeruiterbond.nl, www.doubledtrailers.com, www.wideopenpets.com, www.cowgirlmagazine.com, www.dehoefslag.nl, www.anky.com, www.psclichtenvoorde.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant