-

Buitenrit tips

Arnd Bronkhorst

Ga je graag buiten rijden of wil je beginnen met het maken van buitenritten? Hieronder volgt een aantal handige tips om het leuker en veiliger te maken!

1. GPS

Neem altijd iets mee waarmee je de weg weer terug kunt vinden. Mocht je verdwalen kun je altijd je ouderwetse kompas, GPS of smartphone met locatievoorziening gebruiken. Zo kom je altijd weer thuis!

2. Mobiele nummer staleigenaar

Ga je een paard huren om een buitenrit te maken? Vraag dan om het mobiele nummer van de staleigenaar. Wanneer jullie een vervelende situatie terecht komen of gewoon even de weg niet meer weten, kun je de eigenaar bellen.3. Informeer iemand waar je naartoe gaat

Gaan jullie met eigen paarden op stap? Informeer dan iemand van stal of je familie/vrienden. Het is fijn wanneer er iets gebeurt onderweg dat iemand jullie kan komen helpen.

4. Reflectie

Zeker wanneer je in de winter op stap gaat, is reflectie geen overbodige luxe. Het kan nare situaties opleveren wanneer een autobestuurder jullie over hoofd ziet.

5. Plan je route

Zorg voor meer plezier onderweg en plan je route van te voren. Zo kun je onderweg meer genieten van de omgeving, meer kletsen en ben je minder bezig met het zoeken van de weg.

Lees ook:

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant