-

9 redenen waarom paardrijden met niet-paardenmensen geweldig is

Samen op buitenrit Arnd Bronkhorst

Paardrijden samen met andere ruiters kan soms erg vermoeiend zijn. Natuurlijk houden we er van om over paarden te praten, maar om elk kleine dingetje over het gedrag en het voer telkens te gaan analyseren is soms iets te veel van het goede. Daarom is het soms weleens leuk om een ritje te gaan maken met mensen die niet vaak in de buurt van een paard zijn te vinden.

1. Niet-paardenmensen hebben geen idee waartoe paarden in staat zijn

Ze hebben geen idee dat een dier van 600 kg kan schrikken van iets simpels, zoals een plastic tasje dat wappert door de wind. En doordat ze dit niet weten, zijn ze niet echt op hun hoede en rijden ze gewoon lekker ontspannen. Waardoor het paard lekker ontspannen wordt en rustig zijn weg aflegt.

2. In hun ogen ben jij de professional

Geen perfecte houding? Dat maakt hun niks uit. Jij bent in de ogen van jouw niet-paarden vriend of vriendin toch altijd Anky van Grunsven of Jeroen Dubbeldam (aangezien dit de enige ruiters zijn die ze kunnen onthouden).

3. Je kan zo lang rijden als je wilt

Wanneer je jouw vrienden uitnodigt voor een ritje op jouw paard, dan staan ze in jouw planning en niet andersom 😉

4. Het zijn nauwkeurige grooms zonder dat ze een fortuin kosten

Heb je ooit wel eens iemand uitgenodigd om te komen rijden en er toen achter gekomen dat zij veel beter borstelen dan jij? Wanneer je zelf aan het borstelen bent, dan haal je vaak het ergste vuil er af. Maar jouw niet-paarden groom zorgt er voor dat het paard van top tot teen er glimmend schoon bijloopt. Misschien heeft het wel 6 uur geduurd, maar de tijd vliegt als je plezier hebt.

5. Je voelt je beter over je eigen niveau

Na het zien van het rijden weet je weer hoe het was om ooit te beginnen en hoe lang dat al wel niet geleden is.

6. Gesprekken tijdens een rit voeren die niet over paarden gaan

Misschien is het eerst een beetje raar om tijdens het rijden gesprekken te hebben over andere onderwerpen dan paarden, maar eigenlijk is dit wel heel erg leuk.

7. Jouw oude paard of een paard dat alleen geschikt is voor kleine ritjes is perfect

Als het paard maar betrouwbaar is, dan vindt je niet-paarden buddy het helemaal prima. En daarnaast maak je het paard ook nog eens blij met een beetje extra aandacht en een ontspannen ritje.

8. Het paard wordt gereden zonder een verwachting

Een ritje zonder dat het paard ook maar een beetje getraind word, is zo slecht nog niet. Terwijl je zelf gauw geneigd bent om tussendoor toch nog een keer wat te vragen, kan het paard bij de niet-paardenmens ruiter lekker ontspannen. En misschien is zo’n ruiter nog wel beter voor jouw paard dan een ruiter die denkt dat hij of zij wel goed kan rijden.

9. Eten

Waarschijnlijk krijg jij en het paard als bedankje voor het rijden zelfs nog wat lekker van deze niet-paardenmens vriend. En iets lekkers is natuurlijk altijd lekker, liefde gaat nou eenmaal door de maag.

Bron: Horse Nation

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant