-

9 Paardendingen die je vroegtijdig kenbaar maakt aan je nieuwe liefde

Paula da Silva

Het is altijd even spannend: je bent aan het daten met de liefde van je leven en hij of zij weet helemaal niets van paarden (wat soms ook maar beter is ). Je weet diep van binnen dat je daarom een paar dingen al gelijk duidelijk moet maken – om even de balans op te maken. Hier zijn enkele dingen die je het best vroegtijdig kenbaar maakt aan je nieuwe liefde die niets met paarden heeft.

1. Mijn paard staat altijd op de eerste plek

En dit zal nooit veranderen. Nooit. Waarschijnlijk komt je hond op plek nummer twee, maar neem dit niet te serieus want dat zou je zelfs doen als je nieuwe liefde George Clooney of Mila Kunis was. Vervang de plannen waar paarden bij betrokken waren niet voor plannen waar geen paarden bij betrokken zijn: ’t gaat gewoon niet gebeuren.

2. Kijk alsjeblieft niet naar mijn nagels

Ze zien er hoogst waarschijnlijk verschrikkelijk uit en geen wasbeurt die daar verandering in kan brengen.

3. En ook niet naar mijn haar

Je weet hoe het eruit ziet: een capkapsel met hier en daar wat plukjes hooi om het af te maken.

4. Eau de cheval is mijn parfum

En eigenlijk is het veel duurder dan welke parfum in de winkel dan ook. We zullen toch ons best doen om van deze zogenaamde ‘stank’ af te komen zodra we ons in de buurt van niet-paardenmensen begeven.

5. Vraag niet wat er in de wasmachine zit

Het zal je alleen maar overstuur maken als je erachter komt dat na al die vieze winterdekens en zweterige dekjes jouw kleding pas komt. Sorry alvast voor iedere paardenhaar die je aanstaande maandag op de binnenkant van je jasje tegenkomt.

6. Verwacht me niet te zien

We zullen voor zonsopkomst vertrekken om nog even ons paard te begroeten en we zullen vaak ook na zonsondergang, nadat we ons paard in bed gestopt hebben, terug komen.

7. Ik kan beter autorijden dan jij

Feit. Zij die kunnen paardrijden en bovendien een enorme trailer een oprit op krijgen waarvan jij dacht dat het nooit ging passen, zijn over het algemeen voorzien van een speciale vaardigheden in het autorijden. Probeer dit alsjeblieft niet te ontkennen.

8. Zeg niets zodra je in mijn auto stapt

Niets over de geur, niets over de modder, niets over de spullen. Onze auto is onze tweede stal. Maar sinds het onze auto is, heb jij daar niets over te zeggen.

9. Er zijn een aantal algemene regels voor wedstrijden

Er zijn een aantal basisregels die je moet weten als je de pech hebt meegesleurd te worden naar een wedstrijd:

  • Je allerbelangrijkste taak is dingen vast houden en aangeven. Bijvoorbeeld: houd het paard vast, geef de hoefolie aan, pak een harde borstel, houd de singel vast, geef mijn wedstrijdjasje aan, enzovoort.
  • Probeer niet te helpen als ik eenmaal aan het losrijden ben. Er is daar een lichamelijke en emotionele oorlog aan de gang en geloof me – daar wil je niet tussen zitten.
  • Vraag niet hoeveel mensen er mee deden als we zeggen dat het goed ging. Want vaak deden er maar vijf mensen mee als het goed ging.
  • Als het niet goed ging, blijf alert en geef ons, als het moment daar is, een goed wijntje.

Bron: Horse and Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant