-

9 Inpak tips voor een wedstrijddag

Jacques Toffi

Ga je regelmatig naar een wedstrijd of gewoon een dagje weg met je paard? Dan ben je vast wel eens iets vergeten mee te nemen. Met deze tips weet je zeker dat je alle belangrijke spullen bij je hebt!

1. Maak een lijstje

Maak een lijstje met alle spullen die je nodig hebt. Zorg ervoor dat je deze lijst altijd bij je hebt, als je gaat inpakken. Elk item dat je in je auto of trailer legt, kruis je af op de lijst. Zo weet je zeker dat je niets vergeet.

2. Ken je trailer

Hoeveel ruimte heb je in je trailer om spullen mee te nemen? Als je een trailer met zadelkamer hebt, is het handig om te weten hoeveel je hierin kwijt kunt. Het liefst zonder te veel te moeten proppen natuurlijk 😉 .3. Maak een routine

Het is handig om een routine van je inpak werk te maken. Ook hierdoor vergeet je minder snel dingen en je weet zeker dat alles uiteindelijk in de auto past.

4. Pak alles logisch in

Voordat je begint met inpakken, is het verstandig te bedenken in welke volgorde je de spullen nodig hebt. Leg de spullen die je als eerste nodig hebt, als laatste in de auto. Zo kun je ze als eerste weer pakken en hoef je niet je hele auto te doorzoeken voor dat ene halstertouw.

5. Werk vooruit

Moet je de volgende dag vroeg weg of ben je misschien wat zenuwachtig? Pak je spullen dan een dag eerder in. Op die manier kun je alles rustig inpakken en ontstaat er geen stress. Weer een manier waarop je minder snel iets vergeet.

6. Bekijk het weerbericht

Welke spullen moet je eigenlijk allemaal meenemen? Is het wel nodig om die extra jas mee te nemen of moet je juist een extra deken voor je paard meenemen? Ook al veranderd het weerbericht regelmatig in Nederland, een extra check van te voren kan nooit kwaad.

7. Loop alles na

Heb je alles ingepakt? Controleer het dan nog een keer. Loop, met je lijstje, nog eens een rondje om de auto en de trailer en kijk of je echt alles hebt.

8. Neem geen nutteloze dingen mee

Sommige spullen neem je altijd mee, maar gebruik je nooit. Deze dingen kun je dan ook beter thuis laten. Op die manier heb je weer iets meer ruimte in de auto voor belangrijke spullen.

9. Blijf lachen

Ook al kan inpakken soms wat stress geven, blijf vooral lachen 😉 . Wanneer je de volgende dag een geslaagde wedstrijd hebt of een leuk dagje uit, ben je alles zo weer vergeten.

Bron: Horse Network

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant