-

9 geldbesparende tips van toppers

Arnd Bronkhorst

Als je echt geld wil besparen, moet je niet aan paarden beginnen. Of er mee stoppen. Maar als dat geen optie is, hoe houd je dan je bankrekening op peil? Topruiters geven hun geldbesparende geheimen prijs.

1. Niet besparen op voer

“Probeer geen geld te besparen op hooi, ander ruwvoer of krachtvoer. Voer het beste dat je kunt betalen. Het is niet verstandig om hierop te bezuinigen”, is het advies van dressuurruiter Dan Greenwood.

2. Zoveel mogelijk zelf doen

Probeer zo min mogelijk uit te besteden en doe zoveel mogelijk zelf. Zo runnen dressuuramazone Steph Croxford en haar man hun trainingsstal.3. Goed uitmesten

“Mest je stal goed uit, het bespaart stalstrooisel en zorgt voor gezonde paarden”, is de mening van jockey Claire Hart.

4. Kijk naar anderen

“Mijn geheim om geld te besparen is om naar (andere) topruiters te kijken op wedstrijden. Zo bespaar ik geld op lessen. Het is een gratis manier om je eigen rijden te verbeteren, simpelweg door naar de profs te kijken”, zegt springruiter Joe Clayton.

5. Veel werken

Als je maar hard en lang genoeg werkt, heb je helemaal geen tijd om geld uit te geven is het devies van renpaardentrainer Polly Gundry.

6. Koop kwaliteit

Als je iets koopt, koop dan iets goeds, dan heb je er langer plezier van. Eventingruiter Tim Lips gaat voor kwaliteit, ook al kost het iets meer.

7. Goed kijken

Leer eerst zelf goed te kijken en te oordelen voor je geld uitgeeft, vindt fokker Simon Reynolds.

8. Lees recencies

Ga er niet vanuit dat het duurste het beste is, kijk altijd naar ervaringen van andere gebruikers. Maar beknibbel nooit op kwaliteit. Dat adviseert dressuuramazone Becky Edwards.

9. Omgeef je met kenners

Als je snel toegang hebt tot mensen met kennis van zaken, kun je een hoop geld besparen, vindt eventer Sam Ecroyd.

 

Bron: Horse and Hound

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant