-

81-jarige overgrootmoeder wint eerste rozet

Arnd Bronkhorst

Annie Rea, een overgrootmoeder die op 81-jarige leeftijd weer in het zadel klom, heeft afgelopen weekend haar eerste rozet gewonnen op concours. Ze introduceerde zichzelf als ‘Granny Annie’ op de wedstrijd. De Britse reed de vijfjarige Welsh C-sectie merrie Bodynys Tiatia in een showrubriek en werd tweede. 

“Het was magisch!”, aldus Rea. “Ik was helemaal niet nerveus. Totdat we op het terrein aankwamen en ik alle boxen zag. Toen dacht ik: wat doe ik hier? Maar het was geweldig. Het stond altijd al op mijn bucketlist, dus dat kan ik nu afstrepen.”

Vijftig jaar uit het zadel

De overgrootmoeder heeft zelf een twintigjarige pony genaamd Apache. Ze mest iedere dag zelf de stal uit, maar rijdt niet. Tot deze zomer had Annie Rea al vijftig (!!) jaar niet meer gereden. “Zo’n twee maanden geleden reed ik Tia voor het eerst en we deden een blokje om. Ik had alleen wat moeite met afstijgen. Tot afgelopen zondag was dat het”, vertelt Rea.
De Britse dame, die 4 kinderen, 7 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen heeft, is gestopt met paardrijden toen ze een gezin kreeg. Als kind heeft ze nooit een eigen pony gehad, maar dat maakt ze nu ruimschoots goed.Aan de schoorsteenmantel

Of Rea nog eens in de ring zal verschijnen? “De rozet hangt aan mijn schoorsteenmantel, maar het was een eenmalige actie! Ik ga het zeker niet nog eens doen, want dan verpest ik het vast.

Klik hier voor een foto van overgrootmoeder Annie Rea op Tia.

Bron: Horse and Hound

 

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant