170327372_ABFweb
170327372_ABFweb

8 dingen die je vroeger deed op stal

Nieuws

Vroeger bracht je ontzettend veel tijd door op stal. Met je paardenvriendinnen wisten jullie je makkelijk de hele dag te vermaken op stal. Herken jij deze dingen?


Zelf spullen maken

Een nieuw halster nodig? Die kan je toch ook zelf maken van touwtjes?

Zonder zadel rijden

Een zadel was vroeger een overbodige luxe. Jij reed altijd zonder zadel rond. Een bosrit zonder zadel? Geen probleem! Gelukkig heb je hier nu wel een stevige zit aan te danken.

Springparcourtje zonder paard

Met je paardenvriendinnen zetten jullie een mooi parcours uit en renden jullie vervolgens huppelend door de baan om zelf deze hindernissen te springen zonder paard.

Een 1.50m-proef springen

Althans je dacht dat je heel hoog sprong. Stiekem was het een kruisje van 20 centimeter, gemaakt van stokken en emmers die je bij elkaar had gezocht in de stal.

Vlechten, poetsen & verkleden

Als kind was je de beste in vlechtjes maken, geen enkele vlecht was te gek. Meestal werkte ze je ook nog mooi af met gekleurde strikjes. Ook kon je uren lang bezig zijn met je pony poetsen, zodat hij mooi glom en je hem en jezelf daarna kon verkleden tot prinses te paard. Jouw prinsessenjurk maakte je trouwens van een bedlaken.

Fotoshoots

Als je vervolgens je paard mooi gepoetst, gevlochten & verkleed had, kon je uren spenderen met het maken van foto’s samen met je paardenvriendinnen.

Spelletjes te paard

Dressuurles? Wat is dat? In de ponylessen deden we spelletjes zoals Annemaria koekoek of tikkertje te paard. Ook behendigheid kwam vaak langs; kon jij het ei op de lepel houden in draf?

Stallen uitmesten als vrijwilliger

Je bracht uren door op stal met het uitmesten van andermans stallen. Helaas is nu je enthousiasme voor uitmesten iets minder geworden. En hopelijk zijn er nu op jouw stal zelf meiden die graag je stal uitmesten voor een uitstaprondje op jouw paard.
Bron: Bitmagazine.nl